* Престрелката премиер - главен прокурор пренареди дневния ред* Звукът

...
* Престрелката премиер - главен прокурор пренареди дневния ред* Звукът
Коментари Харесай

Списъкът Петков - арести или Гугъл димки

* Престрелката министър председател - основен прокурор пренареди дневния ред * Звукът на белезници засенчи драмите с цени, ток и газ
Арест! Една единствена дума пренареди целия дневен ред на страната и пусна в канала горещите проблеми - от лавината с цените до уличната дискотека с тока в дребните градове.

Дори искрите сред НАТО и Русия, американските военни в новата ни батальонна група и драмите с газа престанаха да провокират сърцетуптене на фона на паниките с чий прякор почва описът, по който Бойко Рашков ще раздава белезници. 

Сложният геополитически пъзел САЩ-Европа-Русия-Китай бе стремително подреден и редуциран до дължината на масата, на която седна Макрон при срещите си с Путин и Зеленски.

Дългоочакваният бюджет 2022 потъна в партийни свади. А следващата покруса с жена, издъхнала в болница след повече от час бюрократична разходка по етажите, едвам се класира в централните вести.

Единствено скрийншотът от Grindr, който Петков пусна във Facebook, а по-късно махна, държа партийното въображение будно няколко дни - с цел да търси тези 100 любовници, които министър председателят сподели, че му лепнали след абсурда. И да разисква великото разобличаване - мрежата, в която си пишат международните гейове. Никой не разбра, че България е влезнала в ключа на богатите... 

Всичко стартира преди седмица, когато Петков бодро разкри защо си приказва с Рашков на постоянните им оперативки с ДАНС. “Всяка седмица групирам и ДАНС, и Бойко Рашков и им споделям: “Нямаме време. Трябва да действаме по този начин, че да имаме действителни арести. Хората желаят действителни арести... Работи се. Надявам се скоро време да имаме съществени арести - и по линия на “Булгаргаз ”, и по всевъзможни други линии. Искаме да забележим по линия на автомагистралите. По линия на енергетиката. По линия на автомагистралите Рашков работи доста съществено... ”, начерта новия управнически курс министър председателят в тв изявление.

Ден по-късно се срещна с основния прокурор Иван Гешев, с цел да каже, че му е предал лист с 10 имена и прякори на лица, директно свързани с корупцията, по които прокуратурата не работела. И вулканът от мнения и реакции изригна.

32 години приказваме за някакви описи и те не са довели до нищо положително, сподели политологът Румяна Коларова. Отношенията сред Кирил Петков и Иван Гешев са предопределени още по време на акцията, в която фокусът на обществото за смяна мина през промяната на основния прокурор, включи се и сътрудника й Слави Василев, който дефинират като непосредствен до президента. Случайно или не той незабавно направи паралел сред Кирил Петков и Бойко Борисов. А Антон Тодоров, някогашен народен представител от ГЕРБ, си направи прям подбив, внасяйки в министерски съвет сигнал по журналистически изявления за самия министър председател Петков и половината кабинет.

Не на смешка обаче основният прокурор Иван Гешев привика Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова на формален разпит в прокуратурата, с цел да дадат показания с какви данни за корупция разполагат. Аз също имам въпроси към Гешев, отговори на брифинг, до момента в който го чака призовкарят, Петков. И почна за изброява имена - Васил Божков, Румен Гайтански, Таки... Не пропусна и обичаната си тематика - Пеевски.

Ответният удар не закъсня. " Добре би било „ просто Киро “ най- най-после да разбере, че единствено с повторение на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води съответна политика на ръководство на страната, а превръщането му в прислужник на олигархията  неминуемо ще го докара до неуспех ", разгласи в специфична позиция националният представител от Движение за права и свободи. " По тематиката цигари и тютюнева промишленост най-добре е осведомен сътрудникът на Петков Асен Василев, както и спонсорите на „ Продължаваме промяната “ и в случай че Кирил Петков понижи спускането по снежните автомагистрали, то сигурно ще разбере това ", предложи Пеевски на премиера.

Ден по-късно разпитът се състоя и след него " описът " с арести на Петков порасна - от 10 на 19 души, като премиерският акцент в него този път бе Маджо. А Лена Бориславова разясни, че екипите в Министерски съвет копирали изявления от Google. Световната търсачка се оказа отговорна, по тази причина че Петков и Бориславова попаднали единствено изявления в избран кръг медии. " Google по този начин демонстрира когато се опиташ да търсиш информация ", сподели Борислалова. Затова в този момент щели да наваксат.

Премиерът има пълномощия по Конституция и арестите не влизат в тях, напомни водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. И съобщи, че ръководещите се пробват да зачеркнат правосъдната власт в България.

В сага с бутонките влезе и президентът. За мен разпитът на Кирил Петков е форма на институционално изнудване и аз чакам водачите на партиите в обединението да застанат уверено зад премиера, съобщи Радев. И добави: " Аз доста ясно заявих, че в случай че обединението не реализира пробив с решителни промени в правосъдната система, то предишното ще потърси реванш. ".

Точно пук обаче анализаторите видяха пробойна в връзките премиер-президент. " Ако кабинетът " Петков " стартира да натрупа негативи, то Радев ще се дистанцира от него ", разяснява Димитър Ганев от " Тренд ".

Безспорно, справедливостта е един от огромните дефицити в обществото ни. Не единствено през трите мандата ръководство на ГЕРБ, само че и през целия така наречен преход. И е обвързвана с откриване на истината освен за Мата Хари и чували с пари от автомагистралата. А с БГА " Балкан ", " Каолин " и онази приватизация, която назовават бандитска.

Възстановяването на справедливостта не става по лист на премиера, както и да се споделя той. Нито зависи от името на основния прокурор. Доказателствата не изскачат от Google. В противоположен случай ще се окаже, че новото е съвсем като остарялото. Но хората към този момент не простят това.

На ход е правораздаването. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР