Престолонаследникът принц Чарлз е получил 1 милион британски лири (1,2

...
Престолонаследникът принц Чарлз е получил 1 милион британски лири (1,2
Коментари Харесай

Спипаха принц Чарлз в много тежко прегрешение

Престолонаследникът принц Чарлз е получил 1 милион английски лири (1,2 милиона долара) подаяние за благотворителната си фондация от родственици на Осама бин Ладен, оповестяват английските издания "Гардиън ", "Мирър " и "Дейли мейл ".

Според изданията парите са били получени от Бакр бин Ладен, показан като патриарх на саудитското семейство, и от брат му Шафик.

Твърди се, че Чарлз е имал частна среща с Бакр в резиденцията Кларънс хаус в Лондон на 30 октомври 2013 година, две години, откакто американците унищожиха в Пакистан Осама бин Ладен.

Бакр и Шафик са полубратя на Осама бин Ладен и са свързани с него посредством татко си Мохамед бин Ауад бин Ладен, роден в Йемен милиардер, който е имал общо 52 деца. Няма никакви изказвания, че Бакр или Шафик са подкрепяли тероризма или са взели участие в терористични актове.

Сър Иън Чешър, ръководител на Благотворителната фондация на принца на Уелс, за която е било направено дарението, споделя в изказване, че дарената сума от шейх Бакр бин Ладен през 2013 година е била деликатно проучена и оценена от членовете на управителния съвет на фондацията по това време. След като е била получена информация от разнообразни източници, членовете на управителния съвет са решили да одобряват дарението. Те са заключили след инспекция, че дейностите на един от членовете на семейство Бин Ладен не би трябвало да опетняват цялата фамилия.

Източник пък оспори изказванията, че принц Чарлз персонално е договорил приемането на сходно подаяние, че се е съгласил на това подаяние макар възражения на негови съветници или, че няколко съветници са го помолили да върне персонално парите.

Тези разрития са направени месец откакто стана ясно, че принцът на Уелс е приел милиони в брой по време на срещи с някогашен министър председател на Катар. Миналата седмица комисията, която дава отговор за дейностите на благотворителните организации, сподели, че няма да подхваща следващи дейности поради информациите, че Чарлз е получил общо 2,6 милиона лири по време на срещите си с шейх Хамад бин Джасим бин Джабер ал Тани.

"Сънди таймс " написа, че парите в брой са били предадени на принца на Уелс в куфарче по един мотив, в чанта по различен мотив, както и в пликове от магазина "Фортнъм енд Мейсън " (Fortnum & Mason), който има правото да доставя хранителни артикули на семейството на принца. Всяка сума е била подадена в сметки на фондацията на Чарлз и няма изказвания, че става дума за противозаконни заплащания, разясняват английските издания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР