Престижното испанско издание NuevaTribuna разказва за хилядолетната история на българската

...
Престижното испанско издание NuevaTribuna разказва за хилядолетната история на българската
Коментари Харесай

Популярно испанско издание проследява културната история на Пловдив

Престижното испанско издание NuevaTribuna споделя за хилядолетната история на българската Европейска история на културата и за местата в и към Пловдив, които впечатляват гостите на града.
Авторът на публикацията е Edmundo Fayanás, който през последните тринадесет години провежда групови пътувания с огромни групи, които са напълно с културна тенденция. За реализирането на тези пътувания той постоянно приготвя обяснителни управления за всичко, което следва да бъде забелязано. Авторът избира дестинации, които са разнообразни от всичко, което туристическите организации всеобщо оферират.
„ През 2019 година Пловдив е разгласен за Европейска столица на културата. Това е град, в който разходката е приятна, защото градът е цялостен с монументи, които ни припомнят за миналите през него разнообразни нации, римляни, византийци, отомани, оставили ни своята непрекъсната диря. " Така стартира публикацията, която показва богатата палитра от културни забележителности и благоприятни условия за превозване на отмора в един от най-старите градове в света.
Изданието наблюдава историята на града под тепетата, като стартира от най-древни времена и доближава чак до наши дни. Като най-древния жив град в Европа, Пловдив има и доста имена, измежду които Пулпудева, Флавия, Филипополис и Тримонциум. Текстът разказва в детайли и останките от римската и антична просвета, история и архитектура, насочва вниманието си към хълмовете, върху които е издигнат града. Детайлна и впечатляваща е информацията, която испанската медия предлага за най-популярните забележителности, измежду които Античния спектакъл, Римския стадион, Джумая джамия, Църквата „ Света Богородица ", къща „ Ламартин ", къща „ Недкович ".
Специално внимание се обръща и на близкки до Пловдив дестинации - Бачковския манастир и Асенова цитадела, където туристите могат да прекарат паметен и цялостен с страсти уикенд.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР