Престъпници се сприятеляват с малолетни онлайнПродават фотосите на педофили в

...
Престъпници се сприятеляват с малолетни онлайнПродават фотосите на педофили в
Коментари Харесай

Изнудват деца за голи снимки по две схеми

Престъпници се сприятеляват с малолетни онлайн Продават фотосите на педофили в даркнет 
 

Голи фотоси на български деца се продават в " тъмния интернет " и се популяризират в педофилски мрежи.Престъпници съумяват да убедят малолетните да се снимат и сами да им пратят фотосите си като употребяват главно два метода - опасност и машинация. Не се знае какъв е броят на засегнатите, тъй като в най-хубавия случай сигнал в полицията се подава за едно от 20-30 атакувани деца. Служители на ГДБОП обаче са попадали на адреси с компютри, съдържащи папки с имена на деца и цели галерии от голи фотоси на деца от разнообразни региони на България.Това стана ясно по време на семинар за предварителна защита на онлайн насилието над деца в интернет, проведен взаимно от Държавната организация за протекция на детето, Регионалното ръководство по образованието в София и Черноморската академия за сигурност, по самодейност на израелския специалист по национална сигурност Владимир Бронфенбренер. По неговите думи, точно предварителната защита е най-важна за битката против този тип похищения.

Как работят нарушителите

Жертви на педофилите в онлайн пространството са най-вече деца сред 9 и 13 години. Това закононарушение е извънредно латентно и необикновено прикрито, предизвестяват проверяващите. Според тях евентуално от 20-30 потърпевши деца, едно добива храброст и се свързва с полиция или с непосредствен, който уведомява органите.Децата попадат в мрежите на нарушителите главно през обществените мрежи, най-много Тик ток. Това става по два метода.Единият е посредством директна офанзива. Заплашват ги, че ще отидат в дома им, ще им създадат най-лошото и ги принуждават да пратят своя гола фотография, примерно в банята. Веднъж обаче създадат ли го, желаят втора и трета, все по-предизвикателна, като ги заплашват, че в случай че не им я дадат, ще разпространят фотосите, с които към този момент разполагат. Затова с децата би трябвало да се приказва - да знаят, че не би трябвало да пращат фотоси на непознати и да ги уверят, че не може някой просто да отиде в дома им и да им стори нещо, каквито закани се насочат.

Ефект като при опиатите

Другата скица е даже по-разпространена. Възрастни с незаконни планове се сприятелят онлайн с децата. Понякога се показват за техни връстници като употребяват и мрежи за видео игри онлайн. Постепенно печелят доверието им. Казват им каквото желаят да чуят. Ако детето да вземем за пример има някакъв комплекс с външния си тип, му изясняват какъв брой добре наподобява. Получава се като при наркозависимостта - на дребни дози децата последователно се привързват към тези хора. Те ги карат да им снимат домашния си любим или стаята си. Докато в един миг не се стигне до предложение за " замяна " на по-разголени фотоси. Често нарушителите пращат на детето снимки на негов връстник, с които преди този момент са се сдобили по същата скица. След като то им прати в отговор своя разголена фотография, за него стартира " началото на края ". Те стартират да го изнудват. Заплашват го, че ще разгласяват фрагмента, в случай че не им прати друга още по-разголена фотография. След това желаят нови все по-предизвикателни фотографии, даже фалшификати на фрагменти от нецензурен списания.Попадали сме на ужасяващи неща, споделят от ГДБОП.

Превенцията

Всичко това може да се предотврати, в случай че на децата се изяснява по какъв начин да се защищават и се стопират сходни офанзиви още в зародиш. Това може да става в учебно заведение, в часа на класния, уверени са разследващуте.Именно това е и задачата на образованието на шефове, учители и учебни психолози, което организира израелският специалист Владимир Бронфенбренер. Той употребява само че у нас сполучливо приложената към този момент в Израел стратегия " Киберзащитници ", която реализира взаимно с Агенцията по отбрана на детето в киберпространството и черноморската академия по сигурност. Медиен сътрудник на програмата е " Стандарт ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР