Престъпна група за търговия с гласове получавала пълно съдействие от

...
Престъпна група за търговия с гласове получавала пълно съдействие от
Коментари Харесай

МВР разследва Славена Точева във Варна и кметове за купуване на гласове

Престъпна група за търговия с гласове получавала цялостно подпомагане от кметовете на ГЕРБ в област Варна, настояват източници на " Сега " в Министерство на вътрешните работи.

Министерство на вътрешните работи проверява подозрения за търговия с гласове за рекордьорката по преференции във Варна Славена Точева от ГЕРБ. Това заяви вестник " СЕГА ", осведомен от източници в министерството.

Водят се най-малко 3 производства, които следи Районната прокуратура във Варна.

В Министерство на вътрешните работи във Варна има данни за незаконна група, проведена за изборни закононарушения, която работи от изборите през април 2021 година Целта й била да склонява гласоподавателите да гласоподават за ГЕРБ и Точева.

Според данните Д.С. персонално дал на уредника на групата - Н.Т., пари, които да бъдат предлагани на гласоподавателите.

Н.Т. ръководел отговорници за обособени общини, обитаеми места и обществени групи. Установени са и редица участници в групата. Според източните на вестника в Министерство на вътрешните работи групата получавала цялостно подпомагане от кметовете на ГЕРБ в региона. По принцип Н.Т. бил разработван за опиати, когато Министерство на вътрешните работи стигнало до информацията и за пазаруване на гласове. При водените дейни мероприятия е документирана и среща на Н.Т. с претендент за народен представител от ГЕРБ (различен от Точева) на 27 октомври 2021 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР