Престъпленията по статистика намаляват, но това е, защото по-малко хора

...
Престъпленията по статистика намаляват, но това е, защото по-малко хора
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Хората все по-малко съобщават за престъпления, не вярват в правосъдието

" Престъпленията по статистика понижават, само че това е, тъй като по-малко хора оповестяват, че са станали жертва. Около 60 % не записват закононарушенията. Един от претекстовете е, че считат, че полицията няма да направи нищо. В полицейските филми също е по този начин. Полицаите се пробват да ви откажат още като съобщите, стартират да ви питат дали сте сигурен. Но самата полиция има опция да ограничи този проблем на отвод. 
Криминолозите споделят, че от 15 до 29 години са нормално причинителите и то мъже. " - разяснява анализаторът Тихомир Безлов по БТВ " Тази заран ".

" При убийствата има фрапантен спад, те не могат да се скрият. С кражбите на коли при започване на века бяхме на първите места, към този момент сме най-после. По време на пандемията има спад сред 8 и 10% на закононарушенията - в Европа също. 

Имаме данни за последните 10 месеца. 90-те години имахме по 500 убийства, в този момент имаме 70-80. Градовете са с най-голяма престъпност и то главно София, Варна и Бургас. " - добави анализаторът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР