Престъплението е извършено на 1 февруари 2022Окръжен съд – Монтана

...
Престъплението е извършено на 1 февруари 2022Окръжен съд – Монтана
Коментари Харесай

21-годишен мъж остава за постоянно в ареста след жестоко убийство

Престъплението е осъществено на 1 февруари 2022

Окръжен съд – Монтана взе непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ на 21-годишен мъж, упрекнат за осъществено от него съзнателно ликвидиране на 53 годишен гражданин на село Горно Церовене.

На 1 февруари 2022 година вечерта в село Горно Церовене причинителят на действието е използвал огромно количество алкохол в компанията на по-възрастен от него мъж. Двамата се скарали и младият мъж повалил с удар с дърво в главата жертвата, след което му нанесъл нечовечен побой.

След сигнал в ОД на Министерство на вътрешните работи – Монтана за открит на улица в село Горно Церовене мъртвец, при осъществените следствени дейности обвиненият е арестуван. По случая е формирано досъдебно произвеждане и е повдигнато обвиняване по член 115 от Наказателен кодекс – за съзнателно ликвидиране.

Извършителят на закононарушението е бил арестуван за 24 часа от Министерство на вътрешните работи, а по-късно и за 72 часа с разпореждане на Окръжна прокуратура. В Окръжен съд – Монтана е постъпило искане от прокуратурата за налагане на непрекъсната марка „ Задържане под стража “.

След като се срещна със събраните до момента доказателства и изслуша обвиняването и отбраната на подсъдимия съдът разгласи, че почита настояването на прокуратурата. Има задоволително данни за обосновано съмнение, че точно обвиненият е причинител на закононарушението, за което е упрекнат и което е тежко и планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 10 до 20 години. Въпреки неналичието на предходни осъждания и престъпни регистрации поради тежестта на закононарушението съществува и заплаха той да се укрие и извърши друго закононарушение, реши съдът и наложи най-тежката мярка „ Задържане под стража “.

Определението на съда може да се апелира в тридневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР