Пресслужбата на Апелативен съд Варна припомня, че убийството на варненския

...
Пресслужбата на Апелативен съд Варна припомня, че убийството на варненския
Коментари Харесай

Върнаха в ареста поръчителя на убийството на диджей Теди


Пресслужбата на Апелативен съд Варна напомня, че убийството на варненския диджей е било осъществено с нож и с особена свирепост на 26 февруари 2015 год. пред дома му в кв. " Левски “ във Варна. Тогава покрай дома му е бил открит мъртъв и с няколко прободни рани 46-годишният диджей Teddy. Нападателят причакал жертвата си пред входа и нанесъл изненадващо смъртоносните удари. След това избягал.

По време на траялото повече от 4 години следствие Григор К. е бил разпитван в качеството му на очевидец. Едва през м. юли тази година, проверяващите откриха учредения и желаеха задържането под стража на К.Б. - притеглен като обвинен за физическото осъществяване на убийството. Броени дни по-късно е било повдигнато обвиняване за подбуждане към ликвидиране и на Григор, който търпи мярка за неотклонение " задържане под стража “ от 13 август. Той е притеглен като обвинен по тази причина че съзнателно е склонил К.Б. да извърши убийството посредством заричане и предоставяне на 20 000 евро.

Днес съставът на Апелативен съд – Варна откри, че претекстовете на първата правосъдна инстанция за изменение в по-лека на мярката за неотклонение на обвинения са спорни, незаконосъобразни и следва да бъдат анулирани.

Престъплението, за което е притеглен Григор К. е тежко съзнателно действие, което се санкционира с отнемане от независимост повече от 10 години. От събраните в хода на следствените дейности доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е създател на действието, за което е притеглен. Втората правосъдна инстанция намира, че не са налице доказателства за съществуването на значими обществени аргументи, които да стимулират съда да промени мярката за неотклонение. Според този съд, макар положителното процесуално държание и неналичието на заплаха мъжът да се укрие, към момента не са събрани доказателства, че няма заплаха Григор да извърши закононарушение. Не са изтекли и законовите периоди за задържане под стража.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се удостоверява непрекъснатия арест на Григор К. - притеглен като обвинен за подбуждане за убийството на варненския диджей Teddy не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР