Пресата на Украйна отприщи информационна война срещу Международния комитет на

...
Пресата на Украйна отприщи информационна война срещу Международния комитет на
Коментари Харесай

Захарова: Пресата в Украйна отприщи информационна война срещу Червения кръст

Пресата на Украйна отприщи осведомителна война против Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) и неговите чиновници, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестява ТАСС.

„ В украинската преса се развихри цяла осведомителна война против Червения кръст и неговите чиновници. Сега в медиите и обществените мрежи, следени от Киев, има апели за преустановяване на подпомагането на филантропични медиатори, за прекъсване на вноските в организацията. Идват закани за „ заблуждение под отговорност на Червения кръст “, написа тя в канала си в „ Телеграм “.

Според Захарова формален Киев не харесва неутралния метод на МКЧК към обстановката в Украйна. „ Киев не харесва преди всичко неутралитета на хуманитаристите. Това е разбираемо, той не се нуждае от помощта на хората, а от експанзия пред камерите. Дори терминологията, открита от Женевските конвенции, не подхожда на украинците и тъкмо това е езикът, който МКЧК употребява в изказванията си за Украйна “, добавя Захарова.

Захарова твърди, че украинските политици подлагат на критика Червения кръст по отношение на неотдавнашното посещаване на ръководителя на МКЧК Петер Маурер в Москва. " Киевските политици остро стачкуваха против работата на МКЧК и по-специално против неотдавнашното посещаване на президента на Червения кръст Петер Маурер в Москва. Заместник министър-председателят на Украйна Ирина Верещук сподели, че Червеният кръст, " меко казано, не наподобява добре в очите на интернационалната общественост “, написа тя.

В неделя, 17 април, украинският външен министър Дмитрий Кулеба сподели, че Киев има основателни аргументи да се оплаква от активността на МКЧК в страната по време на военния спор, само че също по този начин означи „ положителни работни връзки с Червения кръст “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР