Препоръчвам на община Каварна да вземе спешни мерки и да

...
Препоръчвам на община Каварна да вземе спешни мерки и да
Коментари Харесай

Ангелкова: Община Каварна да спре спешно ремонтите край плажа

Препоръчвам на община Каварна да вземе незабавни ограничения и да спре строителните действия до плажа в града. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която инспектира през днешния ден обстановката с продължаващите поправки до линията. Това е безусловно неразрешено след 15 май. Редно е било по този начин да се възнамерява строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава възбраната и да обезпечи оптимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, в този момент е възпрепятствана поради строителните действия и предизвиква дискомфорт на туристите. Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Експертите на министерството са открили, че има достъп от две страни, само че въпреки всичко това е неловко за посетителите. Ако община Каварна желае да притегля туристи и да обезпечи положителни условия за плажуващите, не е редно да позволява такава обстановка. Ако е желала усъвършенствания, е трябвало да си направи планирането по този начин, че до 15 май строителните действия да приключат, а не да са факт месец след възбраната. Тук е добре да се намеси регионалната администрация ", сподели Ангелкова и добави, че Министерството на туризма няма пълномощия за територия отвън морския плаж.

Министърът напомни също, че първата инспекция за басейна на плажа сподели, че той дава отговор на схемата и за него не се излива бетон, а е с пластмасово корито. Няма право обаче басейнът да се употребява като ол инклузив услуга от хотела и би трябвало да е безвъзмезден и за останалите гости. Потребителите имат равни права при прилагане на една и съща услуга. И тъй като на табела написа, че басейнът е безвъзмезден за гостите на хотела, би трябвало да е безвъзмезден за всички гости на плажа. Министерството на туризма ще напише писмо до наемателя с искане до три дни да отстрани несъответствията, както планува договорът. Ако това не бъде изпълнено, ще се търси наказателна клауза. Ще бъде сигнализирана и Комисията за отбрана на потребителите, с цел да направи инспекция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР