Препоръчително е продуктите да са със стайна температура. Необходими продукти за

...
Препоръчително е продуктите да са със стайна температура.
Необходими продукти за
Коментари Харесай

ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод

Препоръчително е продуктите да са със стайна температура.

Необходими артикули за блатовете (3 броя):

Яйца (домашни) – 8 броя; Захар – 2 ч. ч.; Брашно – 2 и ½ ч. ч.; Лимонада – 250 мл. Бакпулвер – 10 гр.; Ванилия – 3 броя; Какао.

Забележка: Използвайте домашни яйца, в случай че имате тази опция. Вместо лимонада, можете да замените с газирана вода или компот.

Необходими артикули за домашния крем (1 доза и половина):

Прясно мляко – 1,5 литра; Захар – 15 с.л.; Жълтъци – 6 броя; Брашно – 6 с.л. (пълни с връх) Ванилия – 3 броя; Масло – 90 гр.

Забележка: Приготвям от крема 1 доза и половина, тъй като обичаме тортата да е богата на домашно кремче.

Необходими артикули за сиропа (в съответствие 2:1 в интерес на водата):

Вода – 2 ч.чаши; Захар – ½ ч.чаша; Ванилия – 1 брой.

Забележка: Умишлено понижавам захарта, с цел да не се получи тортата „ тежка “ за консумация.

Начин на подготвяне:

В подобаващ съд смесете двете съставки и сложете на котлона. Отстранявайте формираната пяна. След като заври отстранете от огъня. Не го сгъстявайте.

За украса: Настъргайте с едрото на рендето млечен шоколад. Вие може да употребявате смлени/натрошени орехови ядки, шоколадови или цветни пръчици, плодове.

Начин на подготвяне на блатовете:

С помощта на миксер разбийте яйцата. Препоръчително е, преди този момент, да чуквате едно по едно яйцата в купичка, с превантивна цел, в случай че има развалено. Добавете захарта, ванилиите и лимонадата или друго по ваше предпочитание. Прибавете авансово пресятото брашно, дружно с бакпулвера. Бъркайте до приемането на гладка и еднородна примес.

Готовата примес за блатовете разделете на три равни елементи. Ако желаете вашата торта да бъде с друг по цвят блат, то тогава използвайте какаото и оцветете една част.

Изпечете блатовете, по настрана, на 180° до подготвеност. Използвайте тавичка, като на дъното поставите хартия за печене.

Начин на подготвяне на домашния крем:

Вземете подобаваща купа, в която авансово разбийте отделените жълтъци, с 200 мл. от прясното мляко и брашното. Бъркайте пламенно, до момента в който не получите гладка примес.

Изсипете в тенджера останалото количество прясно мляко, 1,3 литра. Към него прибавете захарта и ванилиите. Сложете на котлона до завиране. След като течността заври, наложително отстранете от котлона. Вземете купичката с разрушените жълтъци, постепенно и на тънка струйка, бъркайки, прибавете към горещото мляко. След като смесихте двете елементи на крема, върнете назад тенджерата на огъня. Необходимо е да бъркате непрестанно и пламенно. В противоположен случай, кремът ще стане на бучки или ще загори, по този начин в тортата ще се усеща противен мирис. След като заври, прибавете маслото. Нека се разтопи и отстранете от котлона. Домашният крем за вашата торта е подготвен. Оставете го настрани, да изстива, като от време на време го разбърквате. С процесът на изстудяване, ще стартира последователно да се сгъстява.

Забележка: В случай, че ви се образуват бучки в крема. Разбийте ги благодарение на миксер.

Сглобяване на тортата:

В подобаваща форма поставете първия блат, който би трябвало да е изстинал. Надупчете го благодарение на вилица и залейте с малко от топлия сироп. Почакайте, да изстине и тогава нанесете част от сгъстения крем. Разстелете благодарение на силиконова шпатола. По предпочитание можете да наредите резенчета банани, преди да поставите идващия блат. Добре добавя и обогатява, на усет и мирис, домашната торта.

Продължете към идната стъпка на сглобяване. Вземете кафявият блат, в случай че сте създали подобен и повторете същото деяние, както при първия.

Върху последната част от тортата, не редете резенчета банани. За свършек използвайте по-голямо количество от крема. След като е изцяло изстинал, украсете с къдричките млечен шоколад или по ваше предпочитание.

Забележка: Пригответе вашата домашна торта ден преди събитието, за което е предопределена. Оставете я за една нощ, да „ отлежи “, в хладилника.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР