Препоръчително е майката да бъде до детето си, когато то

...
Препоръчително е майката да бъде до детето си, когато то
Коментари Харесай

Препоръчително е майката да бъде до детето докато то боледува, съветва варненски лекар

Препоръчително е майката да бъде до детето си, когато то е болно. Това сподели педиатърът доктор Галина Христова от Варна. Според нея положителната атмосфера в фамилията може да защищити детето от по дълго боледуване или да подкрепи неговото бързо възобновяване.

„ Точно в тези моменти, когато детето е болно е добре, да не кажа най-добре, майката да бъде до детето, където и да се намира то – дали в къщи, дали в болнично заведение, тъй като майката е най-важния човек в живота на всеки един човек “, изясни доктор Галина Христова.

При обстановка, когато детето изпитва здравословно неразположение, майката може да го поддържа по няколко метода, сподели доктор Галина Христова. „ Майката да бъде до него, да поставя задоволително грижи, внимание, да дава на детето обич, да го гушка, да го целува и да му приказва.

Това има значение за бързото излекуване “, изясни още педиатърът. Д-р Галина Христова посъветва хората да се грижат за здравето си освен в епидемиологичния сезон, а да каляват себе си и децата си през цялата година./ИА Фокус
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР