Преподавателят по конституционно право Орлин Колев заяви, че въпросът за

...
Преподавателят по конституционно право Орлин Колев заяви, че въпросът за
Коментари Харесай

Велислав Величков: За първи път съдът се въздига като истински но...

Преподавателят по конституционно право Орлин Колев съобщи, че въпросът за двойното поданство е напълно от компетентността на Народното събрание. „ Той не визира законосъобразността. Двойното поданство никога не влече след себе си преданост или непочтеност. Това не е предпоставката някой да бъде виновен или безконтролен към съответната страна. Не предвиждам вълна от български жители с двойно поданство, които да желаят да станат депутати или министри ”, съобщи Колев. По думите му такива страхове са наслагвани безпричинно и преди приемането ни в Европейски Съюз и че европейски жители ще изкупят земите ни.

 

" По-голямата част от политическото присъединяване би трябвало да бъде по-скоро фокусиран в Прокурорския съвет, съдът не следва да се капсулира, само че би трябвало да се употребява от степен на самостоятелност, тъй че да отсъжда вярно ”, разяснява Орлин Колев.

Величков дефинира рецензиите на президента към конституционните промени като политически заклинания. “Поне 90% от текстовете няма да бъдат анулирани, даже да бъде сезиран Конституционен съд ”, съобщи юристът. Той попита задочно къде е планът на президента за изменение на Конституцията. „ Той стартира да написа декември 2019 година Може да чакаме още 10 Народното събрание, с цел да може един план на президента, той да го внесе в Народно събрание. Притеснението и болката на президента ги разбирам, връща се парламентарната република, където ще има парламентарен надзор върху служебните държавни управления ”, съобщи Величков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР