Препис: Палм Спрингс, Калифорния, кметът Грейс Гарнър в „Face the Nation“, 20 август 2023 г.

...
Следва препис на интервю с Грейс Гарнър, кмет на Палм
Коментари Харесай

Следва препис на интервю с Грейс Гарнър, кмет на Палм Спрингс, Калифорния, излъчено на „ Изправи се срещу нацията“ на 20 август 2023 г.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Сега отиваме при кмета на Палм Спрингс, Грейс Гарнър. Добро утро на вас.

КМЕТ ГРЕЙС ГАРНЪР: Добро утро.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: В Калифорния знам, че знаете това, но вие сте в тази линия на тази тропическа буря, което за хората у дома е много, много необичайно за пустинен град като вашия. Как се подготвяте?

КМЕТ ГАРНЪР: Е, през 2019 г. имахме друга буря и тя причини голямо количество наводнения, имахме малко по-малко от четири инча по това време. Така че имаме малко късмет в този смисъл, защото вече знаем къде са ни слабите места. Успяхме да подготвим чували с пясък. Раздадени са над 60 000 чувала с пясък, 300 тона пръст. Вчера бях навън с жителите, помагайки за пълненето на чували с пясък, за да се уверя, че хората са готови да предотвратят наводнения в домовете си. Имаме персонал за обществена безопасност, който почистваше дъждовните канали и се уверяваше, че всички райони в нашия град, които се нуждаят от подкрепа, я имат.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Така че имаше предупреждения за избягване на магистрали. Молите ли жителите да обмислят евакуация или просто да останат?

КМЕТ ГАРНЪР: На този етап молим жителите да останат вътре, да останат където са. В момента нямаме причина да се евакуираме. Затворихме превантивно три от нашите пътища, които редовно се наводняват. Това са нашите три основни артерии към нашия град, което е част от причината да работим много усилено за изграждането на мостове в тези райони и да поискаме федерални и щатски средства за това.

МАРГАРЕТ БРЕНАН: Губернаторът Нюсъм има извънредно положение. Имате ли това, от което се нуждаете от държавата?

КМЕТ ГАРНЪР: На този етап имаме това, от което се нуждаем. Работили сме с окръга, с държавата. И ние сме имали... имаме стабилни ресурси. Много сме благодарни за бързата реакция на всички. Чувстваме се добре от това, което гледаме в момента. Навън ръми, сякаш ако остане само този много лек дъждец определено ще се оправи. Но ние знаем, че ще има наводнения, защото както казах, дори един-два инча дъжд в пустинята причинява щети.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Едно от опасенията ли е прекъсването на електрозахранването? Знам, че все още е лято, все още е пустиня, което би причинило някои екстремни горещини да станат много по-неудобни потенциално.

КМЕТ ГАРНЪР: Винаги има потенциал за прекъсване на електрозахранването, когато имаме работа с буря и жега. Разбира се, температурата е много по-ниска в момента. Мисля, че... в момента е под 80 градуса поради бурята и нашите доставчици на комунални услуги работят много усилено, за да предотвратят всякакви прекъсвания. И ако има прекъснати линии или някакви прекъсвания, които изпитват жителите, те трябва да се свържат с нашия Southern California Edison възможно най-бързо.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Добре, госпожо кмет, благодаря ви за отделеното време и успех . Face the Nation ще се върне след една минута.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР