Преодоляването на демографския проблем трябва да бъде сериозна отговорност -

...
Преодоляването на демографския проблем трябва да бъде сериозна отговорност -
Коментари Харесай

Радев: Преодоляването на демографския проблем е сериозна отговорност

Преодоляването на демографския проблем би трябвало да бъде сериозна отговорност - с тези думи президентът Румен Радев откри интернационалната конференция, отдадена на демографската резистентност.

От Организация на обединените нации акцентираха опцията за по-гъвкави решения на пазара на труда, които разрешават на възрастните хора да работят по-дълго.

" Ние сме задължени да превърнем предизвикването в нови благоприятни условия. Визия, която да е ясна и да е цялостна, с цел да обезпечи обективни и устойчиви решения. В тази визия влизат една мощна и функционираща стопанска система, претовареност, високо качество на образованието и специфичен фокус на децата и по-възрастните, както и хората с увреждания ", съобщи президентът Румен Радев.

" Нека да подтикнем по-възрастните, стигнали към този момент възрастта на пенсия, да им дадем опция за събаряне на бариерите. Ние би трябвало да се обърнем към малцинствата, към бежанците и други групи, които са изблъскани отвън общия поток, които са в периферията. Те би трябвало да осъществят цялостния си капацитет ", добави доктор Наталия Канем, заместник-генерален секретар на Фонда за популацията на Организация на обединените нации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР