Преобразуването им в електронни не е задължително, както твърдеше преди

...
Преобразуването им в електронни не е задължително, както твърдеше преди
Коментари Харесай

И през 2019 може да се кара с винетни стикери

Преобразуването им в електронни не е наложително, както твърдеше преди АПИ

Закупените през 2018 година винетки, които ще са годни и през идната година няма да се постанова да се преобразуват в електронни. Това заяви offnews, като цитира Агенция „ Пътна инфраструктура ”. 

Продажбата на електронните винетки стартира в понеделник, 17 декември, като те могат да бъдат купени от уеб страницата bgtoll.bg. Първоначалната информация беше, че хартиените винетки ще би трябвало да се преобразуват в електронни, само че в този момент от АПИ разясниха, че това ще е единствено целесъобразно, с цел да се улесни системата, само че не и наложително. 

Според АПИ, в случай че камера на пътя засече автомобил с непреобразувана винетка, той може да бъде спрян за инспекция. Ако се откри, че водачът кара с годна винетка, която обаче не е преобразувана, той няма да предстои на глоба от мобилните екипи на тол контрола. 

С други думи, съгласно пояснението на АПИ, в случай че имате годна винетка, то не се постанова да вършиме нищо до нейното приключване и по-късно към този момент да си купите електронна такава.

Снимка: АПИ

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР