Пренаселените бежански лагери в източен Чад скоро ще останат без

...
Пренаселените бежански лагери в източен Чад скоро ще останат без
Коментари Харесай

Хуманитарна криза се очертава в Чад, тъй като бежанските лагери са изправени пред недостиг на финансиране

Пренаселените бежански лагери в източен Чад скоро ще останат без пари, което изостря тежката филантропична рецесия, породена от разпространяването на гибелен спор в Судан, сподели Организация на обединените нации.

Повече от един милион души в Чад, в това число бежанци, са изправени пред загуба на достъп до животоспасяваща помощ, в случай че не бъдат събрани повече средства за подкрепяне, Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации сподели този месец.

Опустошителният спор сред враждуващи генерали в Судан умъртви повече от 5000 души там и разсели над 5 милиона, оповестиха от Организация на обединените нации. В Чад броят на бежанците е най-голям от 20 години. Организация на обединените нации предизвести, че спорът е на път да се трансформира в най-голямата гладна рецесия в света, като една трета от 18-те милиона души в Судан към този момент са изправени пред остра продоволствена неустановеност.

В бежанските лагери в в източен Чад неналичието на чиста питейна вода и канализация предизвиква разпространяването на рискови заболявания. Лекари без гран...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР