Пренареждането на жълтите павета ще започне след средата на майОт

...
Пренареждането на жълтите павета ще започне след средата на майОт
Коментари Харесай

Част от улица „Оборище“ в София става пешеходна зона до края на лятото


Пренареждането на жълтите павета ще стартира след средата на май

От края на лятото следва секторът на ул. „ Оборище “ сред ул. „ Георги С. Раковски “ и храм-паметника „ Св. Александър Невски “ да стане пешеходна зона. Това заяви пред публицисти заместител - кметът на Столична община в направление „ Обществено строителство “ Ангел Джоргов, представен в Българска телеграфна агенция.

Ремонтните действия в централната градска част текат от лятото на предходната година, сподели зам.-кметът и изясни, че към 70% от дейностите са осъществени досега.

Улица „ Шипка “ е част от ремонтните действия в зона четири, уточни Джоргов и изясни, че по нея е напълно пренаредено пътното платно, има нови тротоари, а строителните действия завършват. Приключили са и дейностите по площад „ Гина Кунчева “.

Той разясни, че карето,  което е до Народното събрание към Софийски Университет „ Св. Климент Охридски “, също е готово. По думите му от общината оптимално са се постарали да се съобразят с празниците, които минаха – 3 март, както и великденските.

Зам.-кметът в направление „ Обществено строителство “ изясни, че пренареждането на жълтите павета ще стартира след средата на май. Знаете, че откакто бяха пренаредени предходната година, се получи разбъркване, тъй че ще бъдат пренаредени за сметка на компанията реализатор, сподели Джоргов.

По думите му в последните седмици с работна група, назначена от кмета на София Йорданка Фандъкова, която включва професори от всички университети в столицата, които имат отношение, строители, проектанти, надзорници и други, е изработен сектор за проби на настилката отвън централната градска част. Резултатите са подготвени и е завършен окончателният протокол.

Пренареждането на жълта паважна настилка в сектора ще се извърши, след утвърждение на нова технология от Националния институт за недвижимо културно завещание, както и след привършване на строителните действия по ул. „ Оборище “, защото тя е обходен маршрут на бул. „ Цар Освободител “.

Пренареждането ще се случи с спомагателни материали, както във фугите сред обособените павета, по този начин и във възглавницата, която е под паветата, сподели още той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР