Премръзнали игуани падат от дърветата във Флорида, където е регистрирано

...
Премръзнали игуани падат от дърветата във Флорида, където е регистрирано
Коментари Харесай

Игуани падат от дървета във Флорида

Премръзнали игуани падат от дърветата във Флорида, където е записано необикновеното захлаждане. Живакът на термометрите в Маями демонстрира сред 1 и 4 градуса по Целзий, което е доста извънредно в слънчевия щат, където по това време на годината температурите не падат под 18 градуса по Целзий. Необичайното захлаждане вцепенява студенокръвните влечуги и може да им аргументи гибел.

Това не е нещо, което нормално може да предвиждаме. Но не се изненадвайте, в случай че тези дни видите премръзнали игуани да падат от дърветата, написа в туитър Националната метеорологична работа в Маями. В известието на управляващите има предизвестие: въпреки и да наподобява, че игуаните са безжизнени " те не са мъртви ".

Миналия януари различен къс леден фронт провокира сходен потоп от падащи замръзнали игуани. А хората, които ги вземат в къщи, с цел да ги стоплят, рискуват дивите влечуги да ги атакуван, откакто се " съживят ".

Игуаната не е локален тип във Флорида - пренесен е от преселници от Централна и Южна Америка през 60-те години на предишния век. Тези гущери се считат за вредители, тъй като предизвикват обилни вреди на всичко - от морските стени до тротоарите, както и на застрашени от изгубване типове пеперуди и охлюви.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР