Премиерните дати на хитовия мюзикъл са 24, 25, 26 и

...
Премиерните дати на хитовия мюзикъл са 24, 25, 26 и
Коментари Харесай

Цигулар на покрива на сцената на Музикалния театър от януари

Премиерните дати на хитовия мюзикъл са 24, 25, 26 и 31 януари, а за първи път в България  " Цигулар на покрива " е подложен на сцената на Музикалния спектакъл през 1993 година. През януари 2020 година следва премиерата на втората режисура у нас на хитовия бродуейски мюзикъл.
" Мюзикълът " Цигулар на покрива " е мечтан и чакан освен от публиката, само че и от нас, артистите ", отбелязва шефът на Музикалния спектакъл Марияна Арсенова. " Това е една доста мощна драматургия, прелестна музика и сюжет, които разсънват най-дълбоките човешки усеща. Сигурни сме, че спектакълът ще се одобри доста добре от феновете. Музикалният спектакъл като обичаен притежател в България на жанра на оперетата и мюзикъла ще показа най-хубавото на своята аудитория като режисура ", прибавя тя.
Заради сложността на сценографията и декорите, спектакълът ще се играе в 10 поредни представления, които към този момент са в продажба.
Постановката на мюзикъла е на театралния режисьор Небойша Брадич от Сърбия. Сценографията е поверена на Мирослав Табачки (Сърбия), създател на сценографията на " Фантомът на операта " в Музикалния спектакъл. Художник на костюмите е Исидора Молес (Сърбия), която е приключила костюмография в Италия. Отскоро тя е и солист в трупата на театъра и ще извършва една от функциите в спектакъла. Диригент-постановчик е Юли Дамянов. Хореографията е поверена на Анна Пампулова (гост). Участват солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния спектакъл.
За " Цигулар на покрива "
В историята на американския музикален спектакъл креативният тандем Джери Бок - Шелдън Харник остава с помощта на този собствен шедьовър. Премиерата на " Цигулар на покрива " на Бродуей е на 22 септември 1964 година. Постановката се играе до 12 юли 1972 година – цели осем години и девет месеца. Изиграни са над три хиляди представления. Така на Бродуей е подложен първият връх за най-продължително игран мюзикъл. През 1965 година " Цигулар на покрива " печели девет награди " Тони ". Пет години по-късно е показан и пред лондонската аудитория, където са изиграни над 2000 спектакъла.
Историята за бедния млекар Тевие, който е изправен пред алтернативата да следва повелите на традицията на едно отиващо си към този момент общество или да позволи на дъщерите си да послушат сърцето си – повече от 50 години след премиерата си – продължава да трогва феновете по целия свят. Това е историята на дребния човек, устоял на всички фамилни и публични стихии, на които опълчва не настървение, а своята обезоръжаваща добрина. В моментите на огромни тествания не изгубва вярата си в Бог, а добродушно и с подигравка към себе си го упреква за бедите, които му е изпратил.
Песента на Тевие, който моли Бог да му даде малко благосъстояние, с цел да се почувства и той най-малко за малко спокоен и благополучен човек - " Ех, да бях богат мъж " (If I Were a Rich Man) - е станала емблематична за " Цигулар на покрива " и от дълго време има собствен театрален живот отвън мюзикъла.
Не пропускайте срещата с един от шедьоврите на международния мюзикъл на сцената на Музикалния спектакъл! Премиерните дати са 24, 25, 26 и 31 януари 2020 година. Билети се продават на уеб страницата и на касата на Музикалния спектакъл 02/943 19 79
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР