Премиерката на австралийския щат Нов Южен Уелс заплаши с уволнение

...
Премиерката на австралийския щат Нов Южен Уелс заплаши с уволнение
Коментари Харесай

7 министри в Австралия заплашени с уволнение заради коалите

Премиерката на австралийския щат Нов Южен Уелс заплаши с уволняване седем министри и по този начин потуши протеста в съдружното си държавно управление във връзка политиката за отбрана на хабитата на коалите, заяви Асошиейтед прес.
Още по тематиката
Партия " Националистите ", която е младши сътрудник в консервативната коалиция отпред с либералите в щата, заплаши да разцепи държавното управление поради спор за коалите. Националистите считат, че ограниченията за отбрана на местообитанията на коалите ще ограничи правата на земевладелците да се разпореждат с парцелите си.

Хиляди коали починаха при пожарите предишното лято и огромна част от естествената им среда в Нов Южен Уелс изгоря.

Вицепремиерът Джон Бариларо, който управлява " Националистите ", заплаши, че партията ще спре поддръжката си за държавния законопроект, ще бойкотира държавните съвещания и депутатите й ще седят настрана от либералите в щатския парламент.

Въпреки това той и други шестима министри от партията имаха намерение да запазят министерските си постове.

Премиерката на щата Гладис Береджиклян заплаши да уволни всички министри от партията, в случай че " Националистите " не отдръпват до петък опасността си да нарушат съдружното съглашение. " Националистите " дадоха заден ход. Береджиклян и Бариларо излязоха със взаимно изказване, че съдружното съглашение остава в действие.

Различията по политиката към коалите " ще бъдат дискутирани на идно съвещание на кабинета ", се показва в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР