Премиерите на България, Израел, Унгария, Румъния, Италия, канцлерът на Австрия

...
Премиерите на България, Израел, Унгария, Румъния, Италия, канцлерът на Австрия
Коментари Харесай

Премиерът обсъди коронавируса в международна конферентна връзка

Премиерите на България, Израел, Унгария, Румъния, Италия, канцлерът на Австрия и президентът на Кипър организираха интернационална видеоконференция по отношение на разпространяването на COVID-19 и предприемането на ограничения за ограничение на заболяването. В нея се включиха министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, канцлерът на Австрия Себастиан Курц, министър председателят на Румъния Лудовик Орбан, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, италианският министър председател Джузепе Конте, министър председателят на Хърватия Андрей Пленкович, както и представителите на медицинските управляващи на съответните страни.

Българският министър председател Бойко Борисков уточни, че основната дума сега е взаимност. И макар, че доста страни са забранили износа на защитни маски и защитни дрехи, в случай че се наложи, би трябвало да се разреши експорт за страни, в които има огромна потребност.

Той акцентира и на голямата опасност вследствие от мигрантската рецесия и стотиците хиляди хора, които идват от доста инфектирани страни и върху тях не се упражнява никакъв надзор. Затова и изиска Европейски Съюз и останалите страни да предложат съществени ограничения за превъзмогване на мигрантската рецесия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР