Премиерата на постановката “Една голяма, седем малки на театър Хенд

...
Премиерата на постановката “Една голяма, седем малки на театър Хенд
Коментари Харесай

Снежанка и седемте джуджета стана антивоенна комедия

Премиерата на постановката “Една огромна, седем дребни ” на спектакъл „ Хенд ” ще е на следващия ден в 19 часа в залата на театъра на бул. “Руски ” 18 (в двора на частно учебно заведение „ Дружба “).

Още на идващия ден комедията, която съгласно основателите й е антивоенна, потегля на турне в България. Трупата ще зарадва публиката в градовете Бургас, Троян, Габрово, Хасково и София.

„ Замисляли сме този театър, който да жигосах войната, още преди години. Едва в този момент успяхме да го осъществяваме ”, споделя режисьорът й Иво Игнатов-Кени. Над драматургията са трудили всички артисти от „ Хенд ”.

И този път той остава правилен на стила си, като основава една неуместна и мощно провокативна комедия. В нея Снежанка е непряк наблюдаващ на събитията в спектакъла.

„ Абсурдът в представленията ми е правопропорционален на парадокса, в който живеем, тъй че очаквайте нещо в действителност шантаво ”, споделя с усмивка Кени.

Осем млади артиста, приключили класа на Теди Москов сформират бойните редици на “Хенд ” и влизат в борба за сърцата на публиката. Разказват по какъв начин протестът на един артист трансформира “Снежанка и седемте джуджета ” във военна приказка.

Комедията е за безсмислието на войната, основана с доста обич от екип надарени съидейници.

Проектът е сбъднат с поддръжката на НФ “Култура ” по стратегия „ Творчески начинания 21 ”.

Още за събитията в Пловдив през днешния ден четете в най-хубавия културен гид " Марица "  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР