Премиерът в оставка Николай Денков благодари на всички министри от

...
Премиерът в оставка Николай Денков благодари на всички министри от
Коментари Харесай

Последно заседание на редовното правителство: Кабинетът Денков с отчет за свършеното

Премиерът в оставка Николай Денков благодари на всички министри от кабинета по време на последното съвещание на сегашния Министерски съвет и направи доклад на свършеното от държавното управление досега. Според него през последния месец страната е траяла да работи обикновено, макар комплицираната предизборна политическа конюнктура.

" Преди да преминем към последното съвещание на това постоянно държавно управление желая да благодаря на всички министри, че в този ексклузивен десети месец съумяха да запазят темпото и да вземем тези значими решения, от които имат потребност жителите и бизнеса ", сподели Денков.

Той изброи част от резултатите " в този спомагателен десети месец ". Сред тях са приемането ни в Шенген по въздух и вода. Премиерът в оставка означи, че при политическа стабилизация ще има решение и за сухопътните граници в Шенген до края на годината. Той загатна и новия план на закона за правосъдната власт, който към този момент е на публично разискване.

" Благодаря на екипа на Министерство на правораздаването. Без този закон конституционните промени не могат да доведат до същинска промяна в правосъдната власт. "

Денков означи и триумфите в здравеопазвано.

" Пациентите към този момент могат да получат гратис лекарството на най-ниската цена на всяка една от 50-е групи за сърдечно-съдови болести. Останалите лекарства се доплащат доста по-малко, в сравнение с до момента. "

Той не пропусна и работата на Министерство на районното развиване и благоустройството, което " подписа 642 съглашение с 162 общини за планиране, строителство, главен ремонт и реорганизация на общински обекти на обща стойност над 1,7 милиарда лева "

Премиерът в оставка съобщи още, че през днешния ден държавното управление ще утвърди ограничения за превъзмогване на диспропорциите в заплащането на администрацията за 269 млн. лева Денков означи, че се покачват заплати за всички равнища, като се понижава доста разликата сред съществуващите действителни минимални и оптимални размери на заплатите от пет пъти, колкото е разликата сега, до към два и половина пъти. В същото време междинната заплата въс всички администрации по всички равнища се покачва. Новите размери на самостоятелните съществени месечни заплати се дефинират считано от 01.01.2024 година, уточни още Денков.

" Над 46 хиляди дребни и междинни аграрни стопани получиха 154 млн. лева по схемата за преразпределително подкрепяне за акция 2023 година ", съобщи министър-председателят в оставка.

Той означи и резултатите на Министерството на младежта и спорта, което " сполучливо осъществя програмата за спортна инфраструктура и подписа договри за близо 10 млн лева за над 20 обекта в страната ".

Академик Денков увери, че ще създадат равномерен преход към идващото служебно държавно управление. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР