Премиерът в оставка Бойко Борисов защити Плана за възстановяване, чрез

...
Премиерът в оставка Бойко Борисов защити Плана за възстановяване, чрез
Коментари Харесай

Премиерът в оставка защити Плана за възстановяване

Премиерът в оставка Бойко Борисов отбрани Плана за възобновяване, посредством който България би трябвало да получи над 12 милиарда евро от Брюксел.

На първото постоянно съвещание на депутатите в петък, документът се трансформира в ябълка на раздора.

Искането на новите партии в Народното събрание Борисов персонално да показа проекта, от ГЕРБ дефинираха като „ второразрядна драматургия “. Те пък отвърнаха, че той е задължен да се яви.

Според Борисов партиите в Народното събрание, като се изключи ГЕРБ, към този момент са си образували ръководещо болшинство.

„ Разбира се „ Росенец “ към този момент няма да бъде закачан – даже и лятото, като е времето хубаво, няма да вървят там. Няма да има и мажоритарни избори – оправданието е да бъде по-спокоен Народното събрание “, разгласи Борисов.
„ Ще внесем искане за основаване на анкетна комисия, която да изследва всичко, обвързвано с „ Росенец “, с парцелите и строителствата на Доган там.

Движение за права и свободи и ГЕРБ консумираха дружно властта и тук не става дума за гласувания по процедурни въпроси. Тук става дума да вземем за пример за дългогодишната взаимна активност по установяването на лобита, свързани със сарая в правосъдната власт. И ще ми е доста забавно, когато ние потърсим гласовете на ГЕРБ за разграждането на тези лобита в правосъдната власт, когато би трябвало да се гласоподава комисията за „ Росенец “, дали ГЕРБ ще поддържа тези решения “, съобщи Христо Иванов от „ Демократична България “.

От Движение за права и свободи и „ ИТН “ отхвърлиха коментар.

На изказванията, че фискалният запас е на минимума от към 4 милиарда лева Кирил Ананиев отговори, че сега там има съвсем 8 милиарда лева

От брифинга на ГЕРБ през днешния ден стана ясно, че Националният действен щаб за битка с COVID-19, чието разформироване също предизвика разногласия, ще работи до избора на нов кабинет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР