Премиерът посрещна Деня на светите братя Кирил и Методий, на

...
Премиерът посрещна Деня на светите братя Кирил и Методий, на
Коментари Харесай

Разходка в миналото: От кой час е бягал Петков и колко двойки е имал като ученик


Премиерът посрещна Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност дружно с учениците от столичното 7. СУ „ Св. Седмочисленици “.

„ Бъдете горди! Бъдете смели! Борете се за фантазиите си! “ - с тези пожелания министър председателят се обърна към възпитаниците на едно от най-старите български учебни заведения, в което главното си обучение е получил и самият той.



Кирил Петков се отзова на поканата на гимназията да е посетител на тържеството във връзка 24 май.

Учениците го върнаха години обратно, разпитаха го за спомените му, за обичаните му предмети и за получените двойки.

„ Много обичах да играя футбол във вашия двор. Обикновено бях вратар. Обича да играя тенис на маса “, описа Кирил Петков.

Кой предмет не е харесвал в учебно заведение?

Премиерът призна, че му е било доста мъчно по съветски език.

„ Беше ми доста сложен с падежите и си припомням, че когато идваха класни или проби, не бях доста удовлетворен. Трябва да си призная, че може би един или два пъти съм бягал от час “, издаде Петков.



А кой е бил обичаният предмет на Кирил Петков?

Любимият му предмет е български и литература. Бил е добър и по математика.

„ И макар че математиката в първия миг наподобява като отегчителен предмет, в действителност дава доста благоприятни условия. Това, с което може да се гордеете, е, че в България математиката се преподава на едно доста високо равнище. И когато отидох в Канада на 14 години, в действителност бях един от най-хубавите математици “, описа Кирил Петков.

„ В момента сме залети с нови технологии – „ Facebook “, „ Инстаграм “. Имам три дъщери и постоянно се тормозя, когато ги виждам на устройствата да пишат вместо да четат. Една книга може да е хубаво премеждие и да ви даде по-хубаво време, в случай че отделите това време за книгата, в сравнение с някоя игра или обществена мрежа “, посъветва учениците Петков.



Получавал ли е в миналото двойки?

„ Както споделих, по съветски имах двойка. По принцип другояче бях добър възпитаник. Повечето ми оценки бяха шестици, само че имах и двойка по физика в седми клас. Това беше забавно, тъй като в 12-и клас към този момент желаех да ставам физик. Така че когато получите една двойка, в никакъв случай не знаете във времето по какъв начин вашият интерес може да се промени и в действителност тази двойка да не е определяща. Така че когато получавате двойки, работете по тях и не се отхвърляйте от този предмет “, посъветва още министър председателят учениците.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР