Премиерът посети спешната , придружен от министъра на здравеопазването .

...
Премиерът посети спешната , придружен от министъра на здравеопазването .
Коментари Харесай

Премиерът Борисов посети спешната болница Пирогов

Премиерът посети незабавната, съпроводен от министъра на опазването на здравето.
Борисов ревизира ремонта на фасадата на болничното заведение, прегледа приемното поделение за Covid и триажната зала, както и новия ядрено-магнитен резонанс и новия скенер, закупени с отпуснати от държавното управление пари.
След средата на декември стартира повсеместен ремонт на незабавното поделение на болничното заведение, разгласи здравният министър.
Директорът на " Пирогов " осведоми, че е планувано до края на седмицата в " Пирогов " да се открият 400 кревати за лекуване на тежки и приблизително тежки случаи с Covid. В момента се ремонтират клиниките по вътрешни заболявания и по кардиология. 
До края на седмицата в Пирогов ще бъдат разкрити 400 кревати за тежки и приблизително тежки случаи на ковид. В болничното заведение има доста добра организация и пациентите с COVID-19 не се засичат с останалите. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в профила си във фейсбук.
 Борисов: МВФ утвърди по-големите ни разноски за пенсии и заплати (ВИДЕО) Борисов: МВФ утвърди по-големите ни разноски за пенсии и заплати (ВИДЕО)
Международният валутен фонд утвърждава по-големите разноски на държавното управление в отговор на рецесията, обвързвана с пандемията от Covid-19. В д...
В Пирогов към този момент работи и 48-каналният ядрено-магнитен резонанс, с който могат да се правят всевъзможни типове проучвания.Той е на стойност 2,5 милиона лв. и бе закупен със средства, отпуснати от държавното управление. Скоро тук ще има още един подобен съвременен уред, създаден особено за Пирогов. Много от отделенията в болничното заведение са реновирани, а постройката се санира. За лекарите и пациентите са обезпечени най-хубавите техника и условия, добави Борисов.
Премиерът Борисов заведе шефа на " Пирогов " и здравния министър Ангелов на ревизия на готовата права на автомагистрала " Европа " към граничния пункт " Калотина ".
Половин година по-рано от плануваното е подготвен първият 17-километров сектор от Автомагистрала „ Европа “, сподели Борисов. Той посети през днешния ден готовия сектор. Инвестицията е за 117,3 млн. лева и е от републиканския бюджет. Шофьорите от няколко дни се движат по автомагистралата, по която са построени са два пътни възела, 5 подлеза, 5 надлеза, мост над р. Сливнишка, както и 7 площадки за отдих и наложително прекъсване. Пътуването към този момент става по-бързо, удобно и по-безопасно. Въпреки пандемията и усложненията, макар невижданата обстановка в целия свят, продължаваме да построяваме автомагистрали, пътища, газопроводи, пречиствателни станции. И няма да се спрем, тъй като, българите заслужават да имаме съвременна инфраструктура, сподели още Борисов.
" Всеки здрав би трябвало да работи, с цел да не стопират процесите “, разяснява Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР