Премиерът получи от президента на Израел мандат за формиране на

...
Премиерът получи от президента на Израел мандат за формиране на
Коментари Харесай

Нетаняху получи мандат за формиране на ново правителство на Израел

Премиерът получи от президента на Израел мандат за образуване на след избори, които не излъчиха ясно ръководещо болшинство, съобщи Ройтерс, представена от БНР.
Нетаняху, който е на власт от 2009 година, в този момент има сложната задача да откри задоволително съдружници за ръководеща коалиция.
 Нетаняху назова процеса против него опит за правосъден прелом Нетаняху назова процеса против него " опит за правосъден прелом "
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху отхвърли всички непозволени дейности след първия ден на правосъдни разисквания по процеса против него по...
Според закона той има 28 дни да направи това, като е допустимо двуседмично удължение преди президента Реувен Ривлин да номинира различен за министър председател или да помоли Народното събрание да избере министър ръководител.
На изборите в Израел на 23 март, които бяха четвърти за две години, нито Нетаняху и негови евентуални сътрудници – десни и религиозни партии, нито евентуална коалиция от негови съперници съумя да получи болшинство в Народното събрание.
Но в консултациите на Ривлин с политическите партии понеделник за предоставяне на мандат за образуване на държавно управление Нетаняху получи по-голяма поддръжка от други претенденти за поста, поради което президентът разгласи, че го номинира за министър-председател.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР