Премиерът подтиква президента да наруши Конституцията, карайки го да заеме

...
Премиерът подтиква президента да наруши Конституцията, карайки го да заеме
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Борисов подтиква Радев да наруши Конституцията

Премиерът подтиква президента да наруши Конституцията , карайки го да заеме позиция за ареста на Алексей Навални. Трудно е да се прозре претекстът на министър-председателя за това.
Това разяснява Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента. Той уточни, че
 Борисов пита за какво Радев мълчи за ареста на Навални (ВИДЕО) Борисов пита за какво Радев мълчи за ареста на Навални (ВИДЕО)
" Ние не сме като тях да наскърбяваме. Попитахме каква е позицията за задържането на Навални и за изгонените съветски дипломати на най-висшата...
Маринов акцентира, че разликите сред Борисов и Радев са съществени и са основани на кардиналните разлики за ръководството на страната и за отношението на страната към хората.
Александър Маринов разяснява пред bTV, че на консултациите за датата на парламентарните избори са проличали разликите сред президента и ръководещата партия.
Напомни, че някои „ други се държаха като на махленска свада “, евентуално визирайки спора сред Радев и водача на „ Воля “ Веселин Марешки. Експертът изясни, че консултациите са били, с цел да ревизират и готовността на институциите за осъществяване на вота.
„ Идеята да се отсрочи датата беше предвид на това да се приготви изпълнителната власт, за жалост такава подготвеност не бе дадена и по тази причина евентуално не се отсрочи с доста датата на вота ", изясни Маринов.
 Радев отвърна на удара: Борисов не се трогна нито за битите протестиращи и публицисти, нито за Гебрев Радев отвърна на удара: Борисов не се трогна нито за битите протестиращи и публицисти, нито за Гебрев
Държавният глава Румен Радев излезе с позиция по тематиката „ Навални “ след апела на премиера Бойко Борисов. „ Борисов н...
Той счита, че президентът би трябвало да се кандидатира за президентските избори. Подчерта, че доверието към Румен Радев е високо. Експертът от Стратегическия съвет бе безапелационен, че президентът не е разединител на нацията, както обявяват ръководещите.
" След като Движение за права и свободи не приема президента, двоумя се той да върви и да ги кандърдисва ", разяснява Маринов.
И уточни, че не има вяра Бойко Борисов да се изправи в президентска борба против Радев.
На въпрос за връзките сред президента и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Маринов сподели: " Има опити за интриги ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР