Премиерът очаква до десетина дни (смятано от Ивановден) винетната система

...
Премиерът очаква до десетина дни (смятано от Ивановден) винетната система
Коментари Харесай

Винетка от банкомат - мисия невъзможна

Премиерът чака до десетина дни (смятано от Ивановден) винетната система да работи на цялостни обороти. Той изиска винетки да могат да се купуват и посредством банкоматите.

"Вчера сътрудниците работиха много. Надявам се до десетина дни да приспособяват системата и хората да могат и посредством банкоматите да купуват винетки. Мога да кажа, с огромно опрощение за компликациите, само че когато от книжен минаваш на електронен притежател, постоянно има такива разтърсвания. " Това безусловно съобщи Бойко Борисов.

"БАНКЕРЪ " реши да ревизира опциите винетка да може да се купува от АТМ.

"Прнципно не е невероятно. Въпросът е дали имаме екипирани банкомати да вършат такива неща. Имаме услуга, при която с карта се заплаща за потребление на метрото и банкоматът вади билетче, само че това е напълно друго нещо. Става дума за специфичен "киоск ", който би трябвало да се направи, а нашите банкомати тази функционалност я нямат. "

Това разяснява Иван Станчин, CRISC, старши управител "Информационна сигурност " в "Уникредит Булбанк ".

В България има банкомати, които прибират пари - работят като депозитари, само че останалите са кредитори. Има варианти да се заплащат и комунални услуги, само че в тази ситуация с винетките нещата са много по-различни.

Не е невероятно да се извърши волята на премиера, само че се изисква сериозна доработка на банкоматите и спомагателна конфигурация. Подобно устройство би трябвало се сертифицира от Българска народна банка, което още повече затлачва във времето реализацията на концепцията. С една дума - механически не е невероятно, само че въпросът е какъв брой време ще отнеме и дали изхарчените запаси си заслужават.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР