Премиерът Николай Денков заяви, че решението на парламента на Нидерландия

...
Премиерът Николай Денков заяви, че решението на парламента на Нидерландия
Коментари Харесай

Политически реакции след решението на Нидерландия за членството ни в Шенген

Премиерът Николай Денков съобщи, че решението на Народното събрание на Нидерландия е предстоящо. В отговор на рецензиите на президента Денков уточни, че всевъзможни апели от общ темперамент с нищо не оказват помощ на договарянията с Австрия, които не престават и сега. Според водача на ГЕРБ Бойко Борисов, смяната на Конституцията от " сглобката " е причина за решението на Амстердам. Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че Радев е посочил раздразнението си от отнетото му пълновластие.



Решението на Нидерландия разрешава на България да договаря от по-добри позиции с Австрия за дефинитивно решение, съобщи министър председателят Николай Денков:

" Преговорите не престават и те ще завършат, тъй че да отчетат терзанията на Австрия, тъй като тя има сериозен проблем с миграцията. Така че всевъзможни апели от общ темперамент с нищо не оказват помощ сега. Ако беше толкоз елементарно да стане, предходната година служебното държавно управление да го беше направило, тъй че всевъзможни мнения от вида какво е можело и какво не е можело, нямат никакво значение сега. "



Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни, че повода обединенията в сглобката да се търпят е, с цел да бъдат реализирани задачите - Еврозона и Шенген:

" По пътя говорихме и с Христо Иванов, и с Кирил Петков. Действително положихме голям труд и когато доста от Вас питахте за какво е тая сглобка, за какво се търпите, е по тази причина се поносим. И по тази причина президентът Радев толкоз злобно сутринта приказва. Холандия извърши уговорката си, там партиите, които поддържат сглобката, и ЕНП, и либералите преди всичко с премиера Рюте дадоха голям късмет на България. Може би това зловонно решение, разтревожило президента Радев, това най-вероятно доста го е разтревожило, тъй като Холандия ни пусна. "



Именно измененията в Конституцията са създали допустимо Нидерландия да промени решението си, разяснява Борисов в отговор на рецензиите:

" Дразни ги това, че макар че не се обичаме, не се харесваме в тази сглобка, променихме Конституцията, променихме правосъдната система и тук би трябвало да кажа, че в случай че не бяхме сменили Конституцията по този метод, както Радев я назова обезчестяване, а то беше и условие, холандският Парламент нямаше да вземе това решение. Бъдете сигурни. "

Според премиера, след измененията в Конституцията няма да има служебни държавни управления без парламентарен надзор. Затова и президентът е заинтригувана страна.

" Коментарите във връзка с Конституцията от страна на президентството, съгласно мен, отразяват избрани пристрастия във връзка с служебното държавно управление. Колкото до епитетите, няма какво да разясня. Това, което ще подчертая, е, че тези промени са съгласувани както с Венецианската, по този начин и с Европейска комисия. Ако счита някой, че Европейска комисия примерно изнасилва Конституцията, тогава дано да го каже ясно ", сподели Денков.



В позиция, публикувана до медиите, ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски декларира, че президентът е посочил раздразнението си от отнетото му пълновластие посредством служебни държавни управления, които са довели страната до политическа и икономическа рецесия:

“С измененията в Конституцията е обезпечено, че в никакъв случай повече няма да има владетел, който да вреди на народа и страната. А когато президентът Радев приказва за корупция, първото, което би трябвало да направи е да се вгледа в себе си и към себе си. "



фотоси: Българска телеграфна агенция

Той цитира изявление на Радев, че светлината неизбежно побеждава мрака и го приканва да обърне светлината към президентската институция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР