Премиерът Николай Денков свиква съвещание на МВР и службите във

...
Премиерът Николай Денков свиква съвещание на МВР и службите във
Коментари Харесай

Убийството на Алексей Петров - какви са шансовете да се стигне до поръчителите?

Премиерът Николай Денков привиква заседание на Министерство на вътрешните работи и службите във връзка със зачестилите престъпни закононарушения в страната. Съвещанието идва два дни след знаковото ликвидиране на Алексей Петров в гората над Драгалевци. Той беше убит на 16 август, а жена беше ранена тежко.

Според проверяващия публицист Йово Николов убийците на Алексей Петров са имали сериозна предварителна подготовка. Мястото не е определено инцидентно, покушението е осъществено с дългоцевно оръжие, което допуска огромна степен на акуратност.

" Движението на Петров е било усърдно изучавано. Моята информация е, че това са били регулярни разходки в планината. Много се спекулира, че защитата е била на 30-40 метра. Навиците му са били такива, че е оставял защитата при започване на планинската пътека ", разяснява журналистът Йово Николов.



Според журналиста възможностите полицията да стигне до причинителите и поръчителите на убийството не са огромни.

" Голяма част от убийствата в България се разкриват, когато приказваме за битови - 90 %. Когато приказваме за поръчкови става въпрос за 0,1 ", съобщи Йово Николов.

Експертите разказват някогашната барета като комплицирана и спорна фигура, която обаче постоянно е била надценявана в политическия живот на страната.

" Алексей не е стигнал до равнище знание, а единствено до познание на равнище обстоятелства. Факти, с които злоупотребявам и тълкувам, според от икономическите ползи. Да му се придава значение на политически фактор е несериозно. Не, Алексей не е влияел върху политическите процеси ", съобщи проф. Димитър Иванов - учител по национална сигурност.



" Смея да настоявам, че той е един от хората на задкулисието в годините на прехода. Той много ловко създаваше митология за опциите си. Той постоянно е бил в съревнование с Борисов още от годините като каратист. Развитието на застрахователната му компания също е забавно. Огледален облик на неговия живот. Тя стартира по силовите години. В момента има застрахователна награда от 445 милиона лв. ", съобщи Йово Николов.

Според преподавателя по национална сигурност Димитър Иванов в убийството на някогашната барета не би трябвало да се търси избрана символика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР