Премиерът Николай Денков скочи на Костадин Костадинов заради твърденията, че

...
Премиерът Николай Денков скочи на Костадин Костадинов заради твърденията, че
Коментари Харесай

Денков скочи на Костадинов: Бяха казани две лъжи!

Премиерът Николай Денков скочи на Костадин Костадинов поради изказванията, че България ще би трябвало да одобри бежанци. Причината за острата замяна на реплики бе въпрос, обвързван с заплахата „ България да бъде наводнена “ от незаконни мигранти.

„ Бяха смесени истини с неистини. Бяха казани 2 неистини “, настоя Денков след острата офанзива от Костадинов.

Той акцентира, че по тематиката се съблюдава Дъблинското съглашение. То било подписано от държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия през 2007 година, а смяната през 2013 година била подкрепена отново от държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия.

Наложи се Костадинов да го смъмри, че не е прочел – 2007 година кабинетът бил с мандат на актуалните им съдружни сътрудници от Движение за права и свободи

„ При влизането в Шенген държавното управление не е приемало друго обвързване с изключение на да реагира дост бързо, както се изисква от Дъблинското съглашение. По скоростта, с която се обработват молбите “, настоя Денков.

Той още веднъж акцентира – не са обсъждани никакви бройки за връщане на бежанци.

„ Както е работило до в този момент Дъблинското съглашение, по този начин и ще продължи до момента в който не бъде призната неговата смяна. Всичко, което е контрактувано до в този момент във връзка с Шенген е същото като в този момент съществуващото съглашение и то не е променяно от 2013 година Другото са внушения, с цел да бъдат уплашени хората “, продължи да твърди министър председателят.

Костадинов пък съобщи, че хората, които били написали на Денков какво да приказва, му били оставили „ малка врата да се изплъзва “: Стриктното използване на Дъблинския правилник “

Лидерът на „ Възраждане “ посочи, че и до в този момент това съглашение не е спазвано от България, с цел да не се напълним с мигранти. Самите европейски страни не го правели. Те си подхвърляли незаконните мигранти като топка за пинг-понг и никой не желал да ги записва на своя територия.

„ Това е рисково – в случай че вкарваме всеки от тях тук наложително, ние след 7-8 г ще сме с повече чужденци, в сравнение с с български жители, поради демографския срив “, съобщи Костадинов.

Това, с което плашите хората не се случва и няма да се случи, настоя министър председателят Денков

Премиерът разяснява и тематиката с тестванията за опиати.

„ Вече сме на финалната права “, съобщи министър председателят.

По време на блиц контрола в Народно събрание той регистрира, че и преди него е била „ въведена преди нас вярна система, която разрешава полеви проби “. Те обаче се нуждаят и от удостоверение през кръвни проби

За алкохола съществували техники и процедури. Резултатите излизали до няколко дни. Но за опиати имало забавени проби с по 6-9-12 месеца поради изчезнала инсталация.

„ Проблемът се изостри от смяната в Наказателен кодекс и опцията за лишаване на транспортни средства при приложимост на опиати и алкохол “, регистрира Денков.

Той уточни 3 неща, които са създали

С разпределяне на спомагателни средства и помощта на ВМА е почнала работа по пробите на 24-часови смени. Това обаче не било задоволително. Затова се отпуснали средства, с цел да може лабораториите да не са губещи като вършат проби.

„ Дължим признателност на Министерство на вътрешните работи, което употребява фонда, който бе налице. Бе нужна полемика какви апарати да се закупят и къде да се разположат. Преди 6 месеца бяха тръгнали в неверна посока “, настоя министър председателят.

И разгласи, че през днешния ден с Мария Габриел ще открият един от тези новообродувани центрове със съответната инсталация, която до месец, при закупуване на всички апарати, би разрешила в границите на седмица-две всички кръвни проби да са налице.

„ Тече софтуерно съревнование за това по какъв начин да бъде създавана по-евтина електрическа сила и по какъв начин да се създава по-евтин ток. България би трябвало да обнови своите мощности, тъй че да бъде конкурентна на съседите си ”.

Денков разясни, че вносът на сила не е, тъй като България не е конкуретна, а тъй като цената на тока тук е по-скъпа

“Това държавно управление подписа договорите за построяването на два нови нуклеарни реактора и работата стартира. Сигурен съм, че 2024 година България ще бъде още веднъж чист експортьор на електрическа енергия ”, увери министър председателят акад. Николай Денков.

Източник: 24 часа

Още вести четете в категорията България 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР