Премиерът Николай Денков ще заведе дело срещу хората, които говорят

...
Премиерът Николай Денков ще заведе дело срещу хората, които говорят
Коментари Харесай

Денков вдигна кръвното: Завеждам дело срещу хората, които говорят за „хранилката на Лукойл“

Премиерът Николай Денков ще заведе дело против хората, които приказват за „ хранилката „ Лукойл ”.
Това разгласи пред публицисти самият той, съобщи NOVA.
„ По отношение на приказките за хранилки и други много по-конкретни обвинявания, отговорът е явен – завеждам дело против хората, които настояват такива неща. Това към този момент съм го решил ”, безапелационен бе Денков.
Припомняме, че във вторник депутатът от ГЕРБ Делян Добрев насочи рецензия към държавното управление. „ Хранилката на „ Лукойл ” се оказва доста огромна. На нея има ръководители на парламентарни групи, има членове на кабинета, има министри. Така Добрев разяснява изказването на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, които приканиха ръководителя на Народното събрание Росен Желязков да не привиква съвещание на Народното събрание в петък.
Добрев не посочи кои тъкмо министри и депутати са на хранилка на „ Лукойл “. Само сподели, че „ сами се издават в последните няколко дни “. От изключителното съвещание на Народното събрание в петък ще си проличи кои парламентарни групи са „ на хранилката “ на „ Лукойл “ и кои не, съобщи Добрев.
„ Тези, които не дойдат да защитят интереса на българските жители, които би трябвало да стартират да получават по 0,73 лева от идващия вторник – явно не мислят за хората, а мислят за интереса на една частна компания. Изумително е по какъв начин в три-четири следващи Народното събрание „ Лукойл “ съумя да събере болшинство “, посочи депутатът.
И разясни: „ 2,9 млн. лв. дневно и да ги разпределя на хората по стратегия. Това са въпросните 73 стотинки. Тези текстове не желаят сътрудниците ръководещи да одобряват, тъй като тези текстове нарушават финансовия интерес на „ Лукойл “ с близо 3 млн. лв. дневно “.
Няколко пъти Добрев посочи: „ Всеки път, когато ги заплашим с лишаване на дерогацията, ръководещите изпищяват по злокобен метод, че са подготвени на всичко, единствено и единствено да се откажем от желанията си “.
“Лукойл ” ще платят налозите, които дължат за годините, разгласи още министър председателят през днешния ден, въпреки че през вчерашния ден „ Лукойл “ излязоха с публична позиция, че нищо не дължат на бюджета и всичко си заплащат в период.
“Аз споделям, че това, което сме се разбрали е, че “Лукойл ” са поели уговорката дължимите суми да бъдат изплатени до края на годината “, продължи да изяснява министър председателят, само че думите му се разминават с позицията на „ Лукойл “.
„ Всякакви периоди от вида на една седмица, още веднъж са някаква дезинформация “, отвърна той на думите на Пеевски, че в случай че до една седмица „ Лукойл “ не си заплати дължимите налози, ГЕРБ и Движение за права и свободи ще внесат още веднъж проекторешение за лишаване на дерогацията на рафинерията.
“В последните няколко дни слушам приписани на мен думи, които в никакъв случай не съм казвал. Това, която ясно споделям е, че “Лукойл ” са поели ангажимент до края на годината да платят всички налози, които се поставят по нашето законодателство и да не се пробват да ги отсрочват, защото имаше такива благоприятни условия. Никога не съм казвал суми от вида, които бяха стартирани от други участници в тази среща. Така че огромна част от информацията, която беше предоставена от други лица, в действителност е по-скоро дезинформация “, съобщи Денков, с което още веднъж влезе в несъгласие с казаното от Борисов и Пеевски, че точно министър председателят им е съобщил, че след диалози с шефовеге на „ Лукойл “, компанията е декларирала подготвеност да заплати 500 млн.лв налози и то до вторник, 31 октомври.
„ Правителството и аз не преразказваме законите. Това, че някой е направил калпави закони, не значи, че ние би трябвало да нарушим закона, с цел да осъществим нечии стремежи. Законите би трябвало да се съблюдават ”, безапелационен бе Денков.
Въпросите за това какъв брой пари чакаме министър председателят обаче препрати към Министерството на финансите и организация “Митници ”.
Премиерът разгласи още, че България е класирана преди всичко по прогрес, обвързван с върховенството на закона.
„ Разбира се, това не е изненада за хората, които през последните месеци се занимавахме с плановете и обсъждахме с парламентарните групи промени в законите, свързани с развиването на правосъдната системаа “, разясни той.
По думите му усилието, положено през последните месеци, е почнало да дава резултати. „ Първият резултат беше премахването на Механизма за наблюдаване на България. Това е вторият, който получава такава интернационална оценка “, добави Денков. По думите му тези промени се виждат и от Европейската комисия.
Премиерът обаче счита, че това не трябва да ни успокоява. „ Все още България е на 59-о място от 142 страни, предпоследна в Европейски Съюз. Ние ще работим по този начин, както сме заложили в нашата управническа стратегия “ безапелационен бе министър-председателят.
Относно влизането ни в Шенген, Денков съобщи, че не може да се чака за един ден да се промени на 180 градуса решението на Австрия, само че би трябвало да се работи настойчиво и редовно, с цел да може всички да бъдат уверени, че вярното решение е България и Румъния да се причислят към Шенгенското пространство.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР