Премиерът Николай Денков призовава прокурор Даниела Талева, чиято основна задача

...
Премиерът Николай Денков призовава прокурор Даниела Талева, чиято основна задача
Коментари Харесай

Градският прокурор на София: Не е оказван натиск над Коцев, Сарафов му каза сам да прецени

Премиерът Николай Денков приканва прокурор Даниела Талева, чиято съществена задача е да проверява основния прокурор, да откри оказван ли е психически напън над основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев да подаде оставка, съобщи Novini.bg.

Коцев първо подаде оставка, а ден по-късно я отдръпна, като съобщи, че е бил подложен на напън.

И в случай че до момента и Денков, и Коцев говореха за високопоставелни лица в прокуратурата, то през днешния ден в известието от „ Дондуков 1 “ излиза наяве, че „ натискът е бил извършен от и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, с присъединяване на градския прокурор Илиана Кирилова, нейния заместител, както и на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията Антон Славчев. Впоследствие късно вечерта на същия ден напън върху господин Коцев за подаване на оставката е бил оказан и от министъра на вътрешните работи господин Калин Стоянов “.

За проблема е осведомен и министърът на правораздаването в оставка, който на собствен ред е изискал от Инспектората на Висш съдебен съвет да откри има ли учредения за дисциплинарни санкции.

В прессъобщението от „ Дондуков 1 “ се показва, че сигналът се основа на вербален и писмен отчет, подаден от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев до премиера, за това, че в случай че не подаде оставка, ще бъде арестуван и притеглен като обвинен за тежко закононарушение.

За момента изпълняващият функционалността основен прокурор Борислав Сарафов не разяснява. От управлението на Софийската градска прокуратура oбясниха пред БТВ, че срещата с основния прокурор е поискана от самия Коцев.

„ Не му е оказван напън. Нито физически, нито душевен, подсигурен му е юрист. Господин Живко Коцев самичък е изискал среща с основния прокурор. Казвам ви какво е ситуацията. Поискал е среща с основния прокурор, участвала съм. Господин Сарафов му сподели, че ще бъде разпитван и той да си реши “, разяснява Илиана Кирилова.

„ Според мен редът на изясняване на изложените изказвания в сигнала на министър-председателя е точно подобен, какъвто той е показал - от способния орган по съответния метод. Не считам, че изясняването на тези условия би трябвало да бъде по медиите “, уточни Христо Кръстев.

Председателят на Комисията за противопоставяне на корупцията също отхвърли да е оказван напън. От Върховния касационен съд оповестиха, че сигналът на премиера в оставка е получен и че ще бъде предоставена информация за придвижването на преписката.

И още от сигнала - министър председателят упорства да знае дали в същия ден е имало среща и сред Живко Коцев и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР