Премиерът Николай Денков потвърди, че украинският президент Володимир Зеленски пристига

...
Премиерът Николай Денков потвърди, че украинският президент Володимир Зеленски пристига
Коментари Харесай

Денков: Зеленски пристига днес, предвидено е да се срещне с Радев

Премиерът Николай Денков удостовери, че украинският президент Володимир Зеленски идва в България в четвъртък сутринта. Това съобщи министър председателят Николай Денков във връзка доклада за първия месец ръководство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в отговор на въпроси на жители, оповестява Нова телевизия. Премиерът сподели, че той персонално се е обадил на президента Румен Радев, с цел да го осведоми за визитата на Зеленски. По думите на Денков, планувано е двамата държавни глави да се срещнат, оповестява Българска телеграфна агенция.

За войната в Украйна министър председателят изясни, че няма действителна заплаха за България, но би трябвало да работим да няма заплаха за страната ни въобще отсам нататакък. „ 70 година след Втората международна война има международен ред – да не се нарушават границите. Ако един агресор успее на едно място, това ще изкуши всички останали агресори да се опитат да създадат същото и на други места. Втората причина за поддръжка на Украйна е обвързвана с България. Страната ни беше оповестена за вражеска страна на Русия без да е направила каквото и да е. Да напомним, че Съветската войска влезе в България след Втората международна война. Интересите на България са да свърши войната като се възстановят същинските граници преди експанзията ”, сподели Денков.

„ България не отглежда „ бежанци ”, имаше някакви опити за корист, само че те са пресечени. Говорим за майки с деца, които няма по какъв начин да се включат в пазара на труда. Голяма част от тях се надяват да се върнат в страната си. В Германия и в Полша се надпреварват по какъв начин да включат украинските бежанци в тяхната стопанска система ”, изясни Денков. „ Не виждам по какъв начин Русия ще завоюва войната в Украйна, въпросът е по какъв начин ще завършат договарянията за мир, когато двете страни седнат на масата ”, изясни той.

" България ще има нов представител в „ Лукойл ”. Там има систематичен проблем. Представителят на България не подава настояща информация ". 

В Министерството на енергетиката подготвят критерии за осъществяване на курс и избор на идващ представител в рафинерията. " Очаквам в идващите месеци да има нов представител на страната. Говорихме и с представители на съветската компания, че в края на идната година би трябвало да се създадат промени в технологиите, когато изтича дерогацията за работа с съветски нефт. Въпросът е по какъв начин да съвместим рестриктивните мерки поради войната в Украйна с софтуерните промени и данъчните облекчения ", сподели Денков. Запитан ще има ли облекчение за жителите, с цел да могат сами да създават ток, той сподели, че има поевтиняване на технологиите.

За възможна втора нуклеарна централа в страната ни той изясни: „ планираме да има 7 и 8 блок на АЕЦ „ Козлодуй ”. Трябва да се актуализира енергийната тактика. „ Проектът „ Белене ” за нас няма никаква основа ”, изясни Денков.

За институционалната война сред президентството и Министерския съвет Денков сподели, че той се е обадил в администрацията на президента и ги е уведомил за идната аудиенция на Зеленски. „ България няма потребност от институционални войни, има потребност от усмиряване. От друга страна - не може да си затваряме очите, когато някоя държавна институция прекрачи границите ”, изясни той.

По време на отговора на въпросите министър-председателят очерта целите на страната ни. „ Приоритет номер едно е битката с незаконната миграция, само че приоритет №1а би трябвало да бъде битката с опиатите ”, сподели министър председателят. Изкуството и културата са измежду целите на страната, изясни той.

Премиерът бе питан по разнообразни тематики. За тол таксите той изясни, че се водят договаряния за актуализиране на методиката за пресмятане на тези такси. „ Очакваме решение до месец ”, сподели Денков. По три от автомагистралите – „ Хемус ”, „ Европа ”, „ Струма ” се работи. За Автомагистрала „ Черно море ” се довършва плана и отчуждаването на парцели, посочи министър председателят. 

За понижаване на злополуките министър-председателят сподели, че на база на карта с районното ведомство разискват по какъв начин предпочитано да финансират местата, където има голям брой пътни произшествия. Той посочи, че задачата е шофьорските курсове да имат по-практична устременост.

Относно чистотата на Черно море Денков сподели, че нито едно от замърсяванията в Одеския залив не са минали нито към Румъния, нито към България. „ Хората могат да бъдат спокойни, има нападателна акция за неуспех на туристическия сезон. Тя идва извън. Бъдете спокойни, Черно море е чисто ”, съобщи министър председателят.

Инфо: Нова телевизия, Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР