Премиерът Николай Денков определи предложението на ГЕРБ за коалиционно споразумение

...
Премиерът Николай Денков определи предложението на ГЕРБ за коалиционно споразумение
Коментари Харесай

Денков за споразумението на ГЕРБ: Не приемам такава радикална подмяна на приоритети

Премиерът Николай Денков дефинира предлагането на ГЕРБ за съдружно съглашение като " радикална замяна на целите на държавното управление " и съобщи, че не го приема.

" Вместо да продължи с промени, фокусът се слага върху министерски кресла и битка за постове ". Нека да осъществим дилемите по този начин, както са сложени и при изискванията, които договорихме с ГЕРБ преди девет месеца. Едва по-късно сме подготвени да обсъдим по какъв начин да продължим напред ", сподели Денков при започване на днешното държавно съвещание.

Това ръководство бе основано с една ясна задача - да освободи институциите от корупционния багаж, който влачат през всички години на прехода, уточни министър председателят.

" Последните разкрития за групите на Нотариуса и Пепи Еврото демонстрираха на всички, че правораздаването ни е превърнато в борса - че вместо да се борят с престъпността, проведени групи, с протекцията на политици, са изпълнявали мокри поръчки пред необятно затворените очи на службите, прокуратурата и Антикорупционната комисия ".

Сега е нужна политическа храброст за идващите стъпки, от управническата и законодателната стратегия - разяснява Денков, а точно - избор на състава на Антикорупционната комисия, на Висшия правосъден съвет и на основни регулатори.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР