Премиерът Николай Денков направи доста категорично изказване по някои горещи

...
Премиерът Николай Денков направи доста категорично изказване по някои горещи
Коментари Харесай

Денков отсече! Чака ли ни война с Русия

Премиерът Николай Денков направи много изрично изявление по някои горещи теви от последните дни.

" Това, което беше значимо за нашата страна е да забележим до каква степен можем да се включим в концесиите на пристанищата в Кавала и Александруполис ", това съобщи министър председателят Николай Денков.
-->
" По отношение на Кавала следва предстои сключване на контракт на Гърция с концесионера и ясно декларирано единодушие България да се включи в този контракт. Изходната точка за договаряния е 20% присъединяване на България, без значение от терминалите за полутечен газ. Предстои идващите месеци да има развиване по тази тематика ", посочи Денков.

По думите му във връзка с пристанището в Александруполис преди няколко месеца е спряна концесията, само че Мицотакис е споделил, че се преглеждат разновидности и в случай че бъде открита до края на годината, ще има опция България да съобщи този интерес.

Денков разяснява и концепцията 24 май да стане народен празник вместо 3 март: " Като човек на науката за мен 24 май постоянно е бил най-светлият празник, който ни сплотява всички. 

" Не би трябвало да се подаваме на провокации. Руските жители, които живеят в България, би трябвало да бъдат третирани като жители, които живеят в България. Вече, в случай че те нарушават закона или вършат провокация, то това е друга тематика. Те не могат да бъдат жертва на някой, който желае да си написа активи ", сподели министър председателят.

" Въпросният Толстой минава граници, които не са допустими. Ще приказвам с Външно министерство, с цел да се даде знак, че това са неприемливи изявления. а, на Митрофанова би трябвало да й бъде предадено това известие, само че не считам, че тя би трябвало да бъде оповестена за личност нон грата поради едно такова изявление - въпреки всичко то не е нейно ", добави той.

" Едната посока на тези изявления е, ако може да се уплаши българското население. Искам да кажа доста ясно на хората в България: Не би трябвало да се плашите! Няма заплаха за България! По никакъв метод няма непосредствена заплаха.

Причината е, че сме членове на НАТО и Русия няма да посмее да нападне страна, която е член на НАТО, тъй като знае какъв ще бъде отговорът ", изрично съобщи министър председателят Денков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР