Премиерът Николай Денков иска анкетна парламентарна комисия, която да разследва

...
Премиерът Николай Денков иска анкетна парламентарна комисия, която да разследва
Коментари Харесай

Денков: Ако вътрешният министър не припознае случилото се на протеста на футболните запалянковци като насилие, което заслужава тежка санкция, аз ще си подам оставката

Премиерът Николай Денков желае анкетна парламентарна комисия, която да проверява случаите на полицейско принуждение на митинга на футболните ентусиасти.

Към момента към момента няма решение за оставката на Калин Стоянов като вътрешен министър, стана ясно от думите на министър-председателят.

" Много от служителите на реда бяха образец по какъв начин се охранява сходно събитие. Но, тези, които използваха палките и биеха паднали хора, хора, които нямаха общо с митингите - те нямат място в полицията. Не чух вътрешния министър да подлага на критика и да се разграничи от дейностите на тези служители на реда. Искам и министъра и политиците, които го пазят да кажат дали пазят това, добави Денков. Ако има дейности и тези служители на реда си тръгнат, аз нямам да имам проблем с министъра. Ще имам проблем, в случай че продължи да замазва обстановката ", безапелационен беше министър-председателят.

" Ако министърът не припознае това като принуждение, което заслужава тежка глоба, аз ще си подам оставката. Това е безусловно неприемеливо ", съобщи Николай Денков.

Всички диалози сред вътрешния министър и Кирил Петков са били единствено с гледище да не се позволява изборна търговия, акцентира Николай Денков по отношение на изказванията на вътрешния министър Калин Стоянов, че му е бил оказан напън от съпредседателя на Политическа партия.
 
" Не е имало диалози от вида, че някой партия би трябвало да бъде печеливша или друга да бъде губеща. Запознат съм с тези диалози ", добави той.

Всяка една жертва на принуждение ще получава безвъзмездна правна помощ и общо имаме 31 центъра с 348 места за настаняване на дами и деца, потърпевши от домашно принуждение, осведоми още министър-председателят.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР