Премиерът не е очевидец на престъпление, но умствено направил връзка

...
Премиерът не е очевидец на престъпление, но умствено направил връзка
Коментари Харесай

Доброволец: Петков сам си поискал полицаи в кабинета, за да свидетелства срещу Борисов

Премиерът не е свидетел на закононарушение, само че умствено направил връзка сред отчет на финансовото минитрество и настояванията на Божков
След няколко дни безмълвие, Кирил Петков реши да разкрие каква е връзката му с ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Както стана ясно от прокуратурата, министър председателят е първият очевидец, с цел да се стигне до задържанията.

Оказва се, че той е направил паралел сред отчет от финансовото министерство и това, че повече от година укриващия се в Дубай с 19 обвинявания Васил Божков-Черепа желае да споделя, че е корумпирал властта, както той твърди.

Ето и точните на Петков, без да се трансформира словореда:

„ Ужасно необичайно от година и нещо се знае, че има подобен случай, има информация, обществена информация, господин Божков на кой ли не сподели и той не схваща по какъв начин е допустимо, прокуратурата да не направи досъдебно произвеждане и да не направи един скайп диалог с господин Божков. Точно тъй като е обвинен би трябвало да го създадат. Г-н Божков действително желае да даде информация, няма в света подобен случай, човек който подкупвал, желае да си признае и да опише и от другата страна има прокуратура, която не желае да работи. Говорим за ощетяване на бюджета от 550 милиона и българската страна е платила за тишината на прокуратурата. Божков не е бил самичък, да не се разпитат неговите хора, да не се разпитат някакви съществени неща, секретарките във финансовото министерство. Ако ние като българи не кажем стига толкоз, някакви хора да ни крадат милионите и ние някакси го приемеме това и да се фокусираме върху това дали Борисов е седял върху дървена скамейка “, съобщи Петков.

Помолен от публицистите въпреки всичко да каже каква е повода да изиска да свидетелства самичък, той изясни:

„ Има нов отчет от финансовото министерство, което проучва по какъв начин се одитирали евросредствата, за които е отговарял финансовият министър и излиза наяве, че голям % от евросредствата, има единствено един позволен участник. Това е очевадна операция. Ако един човек хипотетично е подкупен, той не е подкупен единствено с български левове и евро. Ако имаме доказателство за вреда за над 550 милиона, въпреки това знаеме, че европроектите са съсредоточени в дребен брой компании и АДФИ не са си свършили работата, и един човек който желае да каже, че ги корумпирал. Аз не съм проверяващ орган, само че има огромна заплаха, в случай че единия случай правиш корупция, то не пречи да го правиш и за евросредствата. Като прочетох отчета, свързах нещата и взех решение да дам показания. Според мен този отчет дава капацитета, че има нередности по управлението на финансовия министър и може да провокира позвънявания и скриване на документи. Аз не съм индивида, който може да реши дали е необходимост, аз съм очевидец и този отчет съм го видял. И в случай че по някакъв метод се унищожават доказателства. Аз мога единствено да давам отговор какво съм видял като очевидец “, съобщи Петков.

По отношение на забърканото име на Лаура Кьовеши, той съобщи, че е приказвал с нея, че има подобен случай (визира думите на Божков), който не се проверява. „ Когато се свързва този вид държание има евентуален риск ръководещите да са имали и за евросредствата “, свърза нещата Петков.

Запитан за двете европрокурорки Елено Попова и Теодора Георгиева и, че съпрузите им работят на виновни държавни длъжности в държавното управление, министър председателят съобщи, че не вижда спор на ползи. „ В момента тези, които доста се тормозят да имаме прокуратура, която да работи ще хвърлят каквото би трябвало “, съобщи още Петков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР