Премиерът на Великобритания Борис Джонсън направи подарък на сънародниците си,

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън направи подарък на сънародниците си,
Коментари Харесай

Борис Джонсън зарадва британците за Коледа. Какво им подарява?

Премиерът на Англия Борис Джонсън направи подарък на сънародниците си, като разгласи, че няма да има нови ограничавания преди Коледа поради Ковид-19. Все отново той не изключи това да се случи след 25 декември на фона на бързото разпространяване на заразяванията с разновидността Омикрон, съобщи сътрудник на БНР.

Във видеопослание, публикувано във вторник, Борис Джонсън съобщи, че държавното управление не може да изключи спомагателни ограничавания след Коледа и даде обещание да направи каквото е належащо, с цел да отбрани здравето на нацията. Той добави, че заради неяснотата каква е силата на Омикрон и въздействието на имунизациите няма съображение да се постановат по-твърди ограничения преди Коледа. Джонсън посъветва хората да се събират по Коледа, само че да бъдат внимателни и още веднъж прикани всички да получат трета доза ваксина.

По-рано Шотландия разгласи, че в деня след Коледа ще влязат в действие нови по-строги ограничения и че се анулира обичайното новогодишното празненство в Единбург. За минимум 3 седмици от 26 декември всички събития навън в Шотландия ще бъдат лимитирани до 500 души, а на закрито - до 200 души, в случай че са седящи, или 100, в случай че са правостоящи.

Уелс към този момент разгласи, че спортните събития ще бъдат без аудитория след Коледа. Нощните клубове в Уелс затварят след 27 декември.

В Северна Ирландия се постанова ограничаване до 30 души при събирания на разнообразни семейства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР