Премиерът на Великобритания Борис Джонсън направи голям залог с призова

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън направи голям залог с призова
Коментари Харесай

Пет причини за победата на консерваторите на Джонсън

Премиерът на Англия Борис Джонсън направи огромен залог с прикани за предварителни парламентарни избори през декември - страната за първи път организира избори през този месец от съвсем 100 година Но в петък сутринта Джонсън ликува, откакто консерваторите записаха една от най-големите си победи през последните десетилетия.
 Убедителна победа за консерваторите и погром за лейбъристите във Англия Обновена
Убедителна победа за консерваторите и погром за лейбъристите във Англия

Вотът дефинира дали Кралството ще напусне Европейския съюз в края на идващия месец

Победата на Джонсън се основава на няколко фактора и " Гардиън " ги показва:

Брекзит

Многократното повторение от страна на премиера, че ще извади страната от Европейския съюз наподобява дава отговор на натрупалата се отмалялост в английското общество от неналичието на увереност да се извърши Брекзит.

Борис Джонсън се закани по време на предизборната акция да позволи проблема бързо, макар че Англия се насочва към дълги търговски договаряния и неустановеност в края на 2020 година, когато преходният интервал ще завърши. Джонсън също доста пъти предизвести, че държавно управление на лейбъристите ще докара до нов референдум.
 Брекзит е неоспоримо решение на английския народ, разгласи пируващият Борис Джонсън
Брекзит е неоспоримо решение на английския народ, разгласи пируващият Борис Джонсън

След смазващата победа кабинетът на Джонсън се назова " Правителство на народа "

Опростено обръщение

Посланието на торите беше доста по-фокусирано от това на лейбъристите. Джонсън се концентрира върху по-практични неща като Брекзит и заричане за повече служители на реда и медицински сестри. За съпоставяне лейбъристите излязоха с великодушни обещания в доста сфери на живота - от всеобща национализация до безвъзмезден интернет и компенсиране на дамите поради увеличението на възрастта за пенсиониране. Изглежда, че концентрирането върху дребен брой съществени обещания е помогнало на Джонсън да получи това, което желае.

Предпазлива тактика

Консерваторите излязоха с манифест с малко политически обещания с изключение на дребни данъчни промени и умерено нарастване на публичните разноски. Партията беше решена да избегне злополуката на Тереза Мей през 2017 година, когато тя разкри непопулярна политика за обществена грижа. Този път партията избегна противоречиви обещания. Манифестът беше толкоз внимателен, че даже съдържаше обещания да не се вършат някои неща.

Слабостта на Лейбъристката партия

Лейбъристкият избор спадна трагично в доста региони. На някои места консерваторите не получиха толкоз огромна поддръжка, само че претендентите на Джонсън завоюваха, тъй като обичайните лейбъристки гласоподаватели наподобява са останали по домовете си или са дали своят вот за партия " Брекзит ". Загубили депутати упрекват позицията на партия " Брекзит " и водачеството на Джереми Корбин за потискането на лейбъристкия избор.

Борис Джонсън

Кандидати заявяваха по време на акцията, че до момента в който Джереми Корбин е неизвестен, то има малко възторг и за Джонсън. Но Джонсън беше по-силен претендент през акцията спрямо май 2017 година, като на дебатите с Корбин не направи огромни неточности. Склонният към гафове министър председател също се придържаше към обръщение съвсем до края на акцията. Освен това неговият рейтинг е доста по-висок от този на Корбин.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР