Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски стана поредният политик от

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски стана поредният политик от
Коментари Харесай

Ковачевски за палежа: Провокация, която има за цел да развали отношенията ни

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски стана следващият политик от западната ни съседка, който осъжда остро подпалването на българския Културен център " Иван Михайлов " в Битоля.  

" В 21 век нищо не се реализира с палежи и опожаряване, " написа Ковачевски във Фейсбук, осъждайки " палежа на постройката на Центъра на българската общественост в Битоля ”. Той прибавя, че е дал ясни насоки към съответните институции казусът незабавно да бъде обяснен.

”Подобни провокации имат за цел да нарушат връзките сред македонския и българския народ. Затова приканвам всички нас да останем спокойни, а с причинителите ще се разправят институциите, ” написа министър председателят на Северна Македония.

Рано тази заран беше запален Културният център „ Иван Михайлов ” в Битоля. Изгоряла и неизползваема е входната врата, както и табелата с името на центъра. На място е осъществен полицейски оглед. Сигналът за палежа е бил подаден в 5 ч. тази заран от 49-годишен жител, който е чул, че се чупи стъкло и е видял да гори огън пред входната врата на постройката, заяви Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден президентът на Северна Македония Стево Пендаровски също осъди остро подпалването на Културния център " Иван Михайлов ". Министерството на външните работи на западната ни съседка също осъди остро акта на съзнателно опожаряване на входа на " Иван Михайлов " в Битоля. " Този вандализъм е следващото доказателство, че има доста артисти, които са срещу напредъка в връзките сред Северна Македония и България и нашето общо европейско бъдеще. Това закононарушение не е осъществено инцидентно на този ден, когато двете страни ще открият разговор за превъзмогване на отворените въпроси по пътя на европейската интеграция на Северна Македония ", се споделя в мнението.

" Компетентните органи на страната поставят старания за разкриване на причинителя на този вандалски акт ", допълват от външното министерство в Скопие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР