Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски обяви, че подава оставка

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски обяви, че подава оставка
Коментари Харесай

Премиерът на РСМ подава оставка, шом българите бъдат вписани в Конституцията

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски разгласи, че подава оставка в деня, в който българите ще бъдат записани в конституцията.

Ковачевски предложи това като вид, откакто опозиционната ВМРО-ДПМНЕ изиска предварителни парламентарни избори.

„ Когато гласуваме измененията в конституцията, ще подам оставката си и ще отидем на избори “, разгласи министър председателят Димитър Ковачевски довечера в изявление за телевизия „ Сител “.

Ковачевски разгласи и втори вид – ВМРО-ДПМНЕ да стане част от държавното управление, като получи половината от министерските места на СДМС, осведоми bTV.

 „ Те ще бъдат част от държавното управление, ще приключим процеса. Ще отворим една или две глави и ще отидем на изборите. Правителство, в което преобладаващите министри ще бъдат ВМРО-ДПМНЕ “, добави Ковачевски.

Припомняме, че в петък се организира съвещание, на което опозицията резервира позицията си, че е срещу конституционните промени. Правителството не разполага с болшинство в Народното събрание, с цел да включи българите и други 5 етноса в конституцията на Северна Македония.

Няма период за гласоподаване, само че би трябвало да стане до есента, тъй като тогава завършва наблюдението от Европейски Съюз.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР