Премиерът на Русия Михаил Мишустин подписа днес заповед, с която

...
Премиерът на Русия Михаил Мишустин подписа днес заповед, с която
Коментари Харесай

Смениха шефа на ТАСС с човек от предизборния щаб на Путин през 2018 г.

Премиерът на Русия Михаил Мишустин подписа през днешния ден заповед, с която освобождава Сергей Михайлов от дългогодишния пост, който заемаше като общоприет шеф на държавната новинарска организация на Русия - ТАСС, заяви съветското държавно управление, представено от Българска телеграфна агенция.

На поста е назначен Андрей Кондрашов , който до този миг беше първи заместник-генерален шеф на Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания (ВГТРК в оригинал - бел. ред.).

Новият общоприет шеф на ТАСС е роден през 1973 година в Алмати, Казахстан. Завършил е журналистическия факултет към Независимия еколого-политологически университет в Москва. След това се дипломира и като магистър по политология в Руската академия за национално стопанство и държавна работа. От 1991 година работи като ефирен публицист. По информация на Ройтерс Кондрашов е доближен на президента на Русия Владимир Путин. През 2018 година новият общоприет шеф е бил прессекретар в предизборния щаб на Путин по време на кандидатпрезидентската му акция.

52-годишният Михайлов оглавяваше най-старата новинарска организация на страната - ТАСС, от 2012 година Той се явяваше ръководител на Съвета на ръководителите на държавните новинарски организации на страните от Оперативно-наблюдателно дело, вицепрезидент на Организацията на новинарските организации на страните от Азиатско-тихоокеанския район, а по този начин също и глава на медийния съвет към Асамблеята на народите от Евразия.

Догодина ТАСС ще празнува своята 120-а годишнина. Тя е основана през 1904 година като Санктпетербургска телеграфна организация, първата публична новинарска организация в Русия. Името ТАСС е останало от ерата на Съюз на съветските социалистически републики като абревиатура, която означа " Телеграфна организация на Съветския съюз ".

Ройтерс отбелязва, че Кремъл е стегнал медийния надзор от началото на войната в Украйна, причинявайки закриването на редица самостоятелни вестници и заклеймявайки доста публицисти като " непознати шпиони ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР