Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски бе гост на

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски бе гост на
Коментари Харесай

Премиерът Ковачевски скъп гост на Илхан Кючюк

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски бе посетител на българския евродепутат Илхан Кючюк в Скопие. Министър-председателят участва на вечеря в ресторант, която Кючюк даваше в ресторант в столицата на РСМ. Той се появи изненадващо, поздрави персонално всички присъстващи политици, дипломати, евроатлантици и журналисти  и прекара близо два часа в диалози с тях. 

Македонският министър председател бе придружаван единствено от двама охранители, които останаха до вратата на ресторанта. Никой не стоеше зад гърба му, нито пък имаше подобен, който да разбутва на разстояние обсъждащите с него.

В неофициален диалог с журналисти Ковачевски описа, по какъв начин в Гърция го питали дали в действителност той е министър председател на РСМ, тъй като не приличал на подобен поради непринуденото си държание, което показал. 

Премиерът на РСМ се съгласи с тезата на публицистите, с които беседва, че най-важното в връзките сред България и Северна Македония е да се спре с езика на омразата.

Преди това Димитър Ковачевски бе на площада до парк „ Ибни Пайко ”, където бяха отбелязни 31 година от оповестяването на независимостта на РСМ на 8 септември 1991 година В речта си Ковачевски прикани жители и политици за " заедност " по пътя за постигането на главната цел на страната - влизане в Европейския съюз. 

" Не е време за политиканстване, не е време за избори. Нашата цел е да се присъединим към Европейски Съюз и по тази причина е нужно да сме дружно - по този начин, както бяхме дружно при извоюването на независимостта, при определянето на посоката на страната, при приемането в НАТО и т.н ", уточни Ковачевски.

.Сред присъстващите на събитието бе и българският евродепутат и докладчик в Европейския парламент по процеса за присъединение на Република Северна Македония към Европейски Съюз Илхан Кючюк, който през днешния ден ще бъде почетен с почетното звание „ Доктор хонорис идея ” на Американския университет в Европа - ФОН за особения му принос в развиването на научното и просветително съдействие и одобряване на европейските полезности и просвета във висшето обучение

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР