Премиерът на Полша обвини днес руски агенции, че са хаквали

...
Премиерът на Полша обвини днес руски агенции, че са хаквали
Коментари Харесай

Премиерът на Полша със скандални разкрития за руските хакери


Премиерът на Полша упрекна през днешния ден съветски организации, че са хаквали полски държавни сървъри, като са манипулирали и разпространявали имейли на полското държавно управление, с цел да изложат на показ обвързаността сред изпълнителната и правосъдната власт в Полша, съобщи АП, представено от.

Премиерът Матеуш Моравецки окачестви като " провокации " дейностите на съветските и беларуските секрети служби, целящи съгласно него да всеят раздори в Полша поради полската поддръжка за Украйна, откакто тя бе нападната от Русия.

От имейлите от 2019 година, за които полската преса заяви в понеделник, проличава, че началникът на премиерската канцелария Михал Дворчик осведоми премиера, че е обсъждал някои правосъдни каузи с лице, разказано като " председателката " Юлия П., и че тези каузи са били прекъснати.

Описанието съответствува с името на Юлия Пшилембска, председателка на полския Конституционен арбитражен съд (съд). Под нейно управление конституционните магистрати са произнасяли присъди в интерес на държавната политика и в поддръжка на Варшава в разногласията ѝ с Европейската комисия.

Вчера Пшилембска отхвърли в миналото да е обсъждала присъди на Конституционния арбитражен съд с изключение на с неговите членове. Тя съобщи, че няма да се уплаши от каквито и да било " съветски провокации ". 

Кореспонденция сред имейл адресите на Дворчик и Моравецки изтича в полските медии от няколко месеца. Правителството оспорва тяхната достоверност, само че някои лица, упоменати в документите, споделят, че те са същински. Днес министър председателят Матеуш Моравецки не сподели категорично, че последните изтекли документи са подправени, а единствено упрекна Русия в хакерски офанзиви против полски държавни сървъри.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР