Премиерът на Полша Матеуш Моравецки неочаквано поиска от парламента вот

...
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки неочаквано поиска от парламента вот
Коментари Харесай

Премиерът на Полша поиска вот на доверие седмици преди президентските избори

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки ненадейно изиска от Народното събрание избор на доверие към държавното управление му , осведоми " Ройтерс ". Осведомителната организация отбелязва, че това е опит за подсилване на позициите на ръководещата " Право и правдивост " преди президентските избори.

" Ако имате задоволително гласове, свалете ни . Ако не, позволете ни да действаме, не ни възпрепятствайте ", прикани Моравецки в прочувствена тирада в долната камара на Народното събрание, където ръководещата коалиция има болшинство.
 Полша гласоподава на президентски избори на 28 юни
Полша гласоподава на президентски избори на 28 юни

Вотът трябваше да се състои на 10 май

Искането за избор на доверие към държавното управление идва преди плануваните за 28 юни президентски избори.

В последните месеци президентът на Полша Анджей Дуда, съдружник на ръководещите националисти, беше любимец за преизбиране. Но в последните седмици социологическите изследвания демонстрират дребна разлика с к андидата на " Гражданска платформа " Рафал Тжасковски, който е кмет на Варшава . Сондаж от понеделник сочи, че Дуда ще изгуби на втори тур или против Тжасковски, или против телевизионния водещ Шимон Холовня.
 В Полша ще избират президент и по пощата
В Полша ще избират президент и по пощата

Промени в разпоредбите поради пандемията

Победа за сегашния държавен глава Анджей Дуда е значима за очакванията на държавното управление да наложи консервативния си дневен ред.

Отделно депутатите ще гласоподават избор на доверие към здравния министър Лукаш Шумовски , който е упрекван в несъответстващ надзор върху придобиването на медицински консумативи като маски.

Наскоро имаше и други случки, в това число публично радио се опита да цензурира сериозна към държавното управление ария, а също по този начин членове на ръководещата партия не съблюдават ограниченията в битката с ковид, наложени на елементарните поляци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР