Премиерът на подкрепяното от ООН либийско правителство на националното единство

...
Премиерът на подкрепяното от ООН либийско правителство на националното единство
Коментари Харесай

Премиерите на Италия и Либия обсъдиха напредъка по реформите в арабската страна

Премиерът на подкрепяното от Организация на обединените нации либийско държавно управление на националното единение Файез Сарадж се срещна с италианския министър-председател Джузепе Конте, който е на посещаване в Триполи. Двете страни разискаха развиването на последните събития в Либия, заяви пресслужбата на държавното управление в Триполи.

 © Българска телеграфна агенция
Сарадж осведоми Конте за ограниченията за промени в стопанската система и сигурността, подхванати от държавното управление. Италианският министър председател още веднъж съобщи, че Италия поддържа държавното управление на националното единение, както и процеса на национално помиряване и либийските стопански промени.

През ноември Италия беше хазаин на двудневна конференция за сдобряване на враждуващите либийски фракции. В Либия има минимум два противоборстващи центъра на властта: единият е в Триполи, където се намира приетото от Организация на обединените нации държавно управление, а другият - в източния град Тобрук. Освен това има десетки милиции, които в спор между тях и се борят за властта и държавното благосъстояние.

Генерал Халифа Хафтар, чиято самопровъзгласила се Либийска национална войска управлява Източна Либия, е в съюз с източното държавно управление и неговия парламент. Италианският министър председател Конте се чака да се срещне и с Хафтар, който е основан в Бенгази.
 В Палермо стартира среща, отдадена на спора в Либия В Палермо стартира среща, отдадена на спора в Либия
В италианския град Палермо стартира интернационална конференция за Либия. Целта е да се даде нов подтик на опитите за стабилизиране на северноафриканската...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР