Премиерът на Малта обяви тази вечер в телевизионно обръщение, че

...
Премиерът на Малта обяви тази вечер в телевизионно обръщение, че
Коментари Харесай

Премиерът на Малта обяви, че се оттегля в началото на 2020 г.

Премиерът на Малта разгласи довечера в телевизионно послание, че предварително ще съобщи поста си при започване на 2020 година, откакто ръководещата Лейбъристка партия избере негов правоприемник.

Това става под натиска на митинги след следващите разкрития и повдигнати обвинявания за убийството през октомври 2017 година на проверяващата журналистка Дафте Каруана Галиция.

В неделя след 4-часово съвещание на парламентарната група депутатите от партията единомислещо поддържаха Джоузеф Мускат " за всички решения, които то йще вземе ". Няколко часа по-късно той заяви, че на 12 януари управлението би трябвало да стартира процедура за избор на нов министър председател.

В събота за убийството бе упрекнат Йорген Фенек - един от най-известните предприемачи на страната, а врамките на няколко дни подаде оставка началникът на кабинета на Мускат и министърът на стопанската система, който бе върнат в неделя на поста.

Местните медии оповестиха по-рано през днешния ден това, което министър председателят обави вечерта - че възнамерява да остане на поста до избора на нов началник на държавното управление в средата на януари.

Хиляди малитйци още веднъж извършиха в неделя центъра на столиата Ла Валета в антиправителствен митинг. Шествието бе свикано от организацията Repubblika и предвождано от членове на фамилията на Галиция, убита със заложена в колата ѝ бомба.

 Премиерът на Малта разгласи, че се отдръпва при започване на 2020 година
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР